Afganistan'da 63 kişinin öldüğü düğün saldırısını IŞİD üstlendi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Afganistan'ın başkenti Kabil'de düğün salonuna bombalı intihar saldırısı düzenlendi: En az 63 kişi hayatını kaybetti, 182 kişi yaralandı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasret Rahimi, patlamanın Kabil'in 6. güvenlik bölgesindeki düğün salonu Kasri Dubai'de cumartesi gecesi yerel saatle 22.40'ta gerçekleştiğini açıkladı.

İntihar saldırısı, Taliban ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasında sürdürülen barış ve ABD askerlerinin ülkeden çekilmesi görüşmelerinin 9. turunun planlandığı bir dönemde gerçekleşti.

Taliban, Şii azınlığın yaşadığı bölgede düzenlenen olayla bağlantısı olmadığını duyurdu.

Saldırıyı Irak Şam İslam Devleti örgütü (IŞİD) üstlendi.

Devlet Başkanı Eşref Gani: Taliban bu saldırının günahından kendini sıyıramaz

Pazar günü patlama hakkında bir açıklamada bulunan Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani saldırıdan Taliban'ı dolaylı olarak sorumlu tuttu. Gani, 63 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı hakkında "Taliban teröristlere zemin hazırladığı için bu barbar saldırının günahından kendini sıyıramaz." ifadesinde bulundu.

REUTERS/Mohammad Ismail

Afganistan'da bombalı intihar saldırısının düzenlendiği düğün salonu

Foto: REUTERS/Mohammad Ismail

Taliban liderinin kardeşi 2 gün önce Pakistan'da camiye düzenlenen saldırıda öldü

Düğün salonuna yapılan bombalı saldırı Pakistan'da bir camiye düzenlenen saldırıdan iki gün sonra gerçekleşti.

16 Ağustos'ta yaşanan patlamada Taliban liderinin kardeşinin de aralarında bulunduğu en az 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Taliban'a yakın kaynaklar örgütün lideri Hibatullah Akhunzasda patlama esnasında camide olmadığını ancak caminin Taliban mensuplarınca ziyaret edildiğinin bilindiğini söyledi. Patlamayı henüz hiçbir örgüt üstlenmedi.

Kaynak: Reuters

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.