ABD’den Yunanistan’a ‘Makedonya’ konusunda yardım teklifi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Cipras’in, Makedonya’nın ad değiştirmesi konusunda varılan anlaşmayı ve bölgedeki durumu görüştüğü belirtildi.

Makedonya Başbakanı Zoran Zaev

© AP PHOTO / BORİS GRDANOSKİ

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Başbakan Aleksis Cipras'i, Üsküp'le eski sorunu çözen tarihi anlaşmaya varılması vesilesiyle tebrik etti. Pence, anlaşmanın kalıcı ve başarılı bir şekilde hayata geçirilmesi konusun ABD'nin yardımını teklif etti ve Başbakan Cipras'ın, bölgenin refahına ve istikrarına katkı sağlayacak bu anlaşmaya varılması konusunda sergilediği liderlik ve cesareti takdir etti" dendi.

Ayrıca Pence ve Cipras'ın, ABD'nin onur konuk olarak katılacağı Selanik Uluslararası Fuarı da ele aldığı aktarıldı.

Yunanistan Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Cipras ve Pence iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi konusunu görüştü. İki tarafın ayrıca Yunanistan-Türkiye ilişkilerini ve Türkiye'nin bölgedeki rolünü de değerlendirdiği ifade edildi. / Sputnik / Foto: Makedonya bayrağı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.