ABD Savunma Bakanı: "Türkiye'nin Rusya'dan füze savunma sistemi alması bizi endişelendiriyor"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

ABD Savunma Bakanı Mattis, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi almasıyla ilgili açıklamada bulundu.

F-35

ABD Savunma Bakanı James Mattis, ABD Genelkurmay Başkanı Dunford ile Pentagon'da düzenlendiği basın toplantısında, Türkiye'nin Rusya'dan hava savunma sistemleri almasının, kendilerini endişelendirdiğini belirtti. Mattis, ''Türkiye bir karar vermeli. Rusya'dan alınacak hava savunma sistemler bir NATO ülkesine getiriliyor, bunlar NATO sistemine entegre edilemez'' açıklamasını yaptı.

'MENBİÇ'TE DEVRİYELER YAKINDA BAŞLAYACAK'

Mattis, Türkiye ile ilgili bir soruya verdiği cevapta Ankara ile birçok konuda yakın çalıştıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Türkiye ile birçok konuda beraber çalışıyoruz. Türk Savunma Bakanı ile dün telefonda görüştüm. Çok samimi müzakerelerde bulunduk. Menbiç'teki durum da dahil önümüzdeki konular üzerinde çalışıyoruz. Eğitim ekipmanları Ankara'ya ulaştı. Birlikte yapacağımız devriyeleri mümkün kılacak sürece yaklaşıyoruz. Yakında beraber bu devriyeleri gerçekleştireceğiz, bundan eminim. Bu tür konularda Türkiye ile birlikte çalışmayı sürdürüyoruz".

DUNFORD: YPG UNSURLARININ BÜYÜK KISMI FIRAT'IN DOĞUSUNA GEÇTİ

Dunford, YPG'lilerin Menbiç'ten ayrılıp ayrılmadıkları hakkındaki soruya ise "YPG unsurlarının çok büyük bölümü Fırat'ın doğusuna geçti. Menbiç'te az sayıda YPG mensubu kaldı. Menbiç'te etnik kökeni ne olursa olsun Menbiçliler tarafından güvenliğin ve yönetimin sağlandığından emin olana kadar (ilgili kişileri) güvenlik kontrollerinden geçirmeye devam edeceğiz" şeklinde yanıt verdi.

'GÜNEY KORE İLE  DAHA FAZLA ASKERİ TATBİKAT ASKIYA ALINMAYACAK'

Mattis, ABD Başkanı Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında Singapur'da gerçekleşen tarihi zirve sonrasında, bu ülkeye jest olarak Güney Kore ile bazı büyük tatbikatları askıya aldıklarını söyledi. Fakat Mattis, bu ülke ile yapılacak tatbikatlar için daha fazla askıya alma planı olmadığını söyledi.

'YEMEN'DE KOALİSYONA VERDİĞİMİZ YARDIMI SIK SIK GÖZDEN GEÇİRİYORUZ'

Mattis, ABD'nin Yemen'deki Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona verdiği desteği sık sık gözden geçirdiği belirtirken, bazı 'trajedilerin' yaşandığını ancak sivil kayıpların en aza indirilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Mattis, Yemen'deki savaş suçlarını gösteren Birleşmiş Milletler raporuna rağmen ABD'nin herhangi bir 'ihmal' görmediği de sözlerine ekledi.

Kaynak: Sputnik

Fotolar: Reuters ve NTV

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.