ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey; "Esed'in görevden ayrılması şart değil"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Esed'in görevden ayrılmasını bir şart olarak görmediklerini açıkladı.

Jeffrey, Brüksel’de düzenlenen basın toplantısında, “Bizim şartlarımız, geri dönüşü olmayan bir siyasal süreç, IŞİD'in kalıcı hezimeti ve İran liderliğindeki tüm güçlerin Suriye’den ayrılması. Esed’in görevden ayrılması ise şartımız değil” diye konuştu. ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü;

“Kimyasal silah kullanmayan, komşularını tehdit etmeyen, varil bombası atmayan ve halkını öldürmeye çalışmayan bir hükümete ihtiyacımız var. Esed, eğer benzer bir hükümette hizmet edebilirse ülkeyi yönetmeye devam etsin. Ama bundan şüphe ediyorum. Bu kişisel olmayan şartlara dayanıyor.”

Öte yandan, ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Washington’daki Amerikan Barış Enstitüsü’nde yaptığı konuşmada, “Esed’in eninde sonunda iktidardan indirileceğine inanıyorum. Suriye rejiminin himayesindeki herhangi bir seçimin Suriye halkı ve uluslararası toplum nezdinde güvenirliğinin olacağını düşünmüyorum” açıklamasında bulundu. Mattis, Esed’in görevden alınma sürecinin, yönetilen bir süreç olması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Rüdaw / Erbil

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.