ABD Genelkurmay Başkanı Milley: Suriye'de yaklaşık 600 askeri personelimiz kalacak

BURSA ARENA / Haber Merkezi

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Suriye'de 500 ila 600 Amerikan askeri bırakacaklarını bildirdi.

Milley, ABC televizyonuna, ABD'nin Suriye'deki askeri varlığına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

ABD'nin IŞİD ile mücadeleyi devam ettirmek için Suriye'de asker bulundurmaya devam edeceğini belirten Milley, "Sayının binden az olacağı kesin, belki 500 ya da 600 olur" dedi. 

Milley, IŞİD'e yönelik baskının devam ettirilmemesi durumunda, örgütün yeniden canlanabileceğini ifade etti. 

'Yeni IŞİD lideri hakkında önemli ölçüde bilgi sahibiyiz'

IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürülmesinin, örgüt üzerinde 'yıkıcı' bir etki bıraktığını söyleyen Milley, örgütün yeni lideri hakkında önemli ölçüde bilgi sahibi olduklarını, fırsatı bulunduğunda onu da ele geçireceklerini dile getirdi. 

Suriye'de 2011'de başlayan çatışmalara IŞİD'e yönelik hava saldırılarıyla Eylül 2014'te dahil olan ABD, 2015'ten itibaren üs ve askeri noktalar kurma faaliyetine hız verdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, geçen yıl "Suriye'deki askeri varlığını çekmek istediğini" açıklamasına rağmen Washington, bu ülkedeki askeri varlığını sürdürüyor. (Sputnik)

Anahtar Kelimeler:
SuriyeABDABD AskeriMilley
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.