Suriye Ordusunun Guta Bölgesinde kimyasal silah kullanması üzerine Suriye’ye saldırmaya karar veren Amerika ve Batı’nın düşmanlığını gözler önüne sermek gerekiyor. Şam’ın 10 kilometre ötesinde olan ve rejime karşı savaşanların kontrol ettiği Guta da 400 binden fazla insan yaşıyor. 21 Ağustos 2013 günü kimyasal saldırı da 1400 kişi öldü. Peki Batı Dünyası o zaman neredeydi ? Susutular ve kıllarını kıpırdatmadılar. Hiç umurlarında değildi. Suriye veya Irak’ta ölen her Müslüman’ın zaten evindeki kedi ve köpek kadar değeri yoktu. Medeni olduklarını her fırsatta söyleyen ama Gizli Faşist Duygulara sahip olan Amerika-İngiltere-Almanya ve Fransa için Ortadoğu da Müslümanların ölmesi kendi menfaatleri için iyidir, güzeldir. Hıristiyanlık duyguları da içlerinde vardır.

Haçlı Seferleri ile Batı Doğu’nun zenginliklerini ele geçirdi. Sonrasında İslam Dünyasının geri kalmasına çalıştı. Osmanlı'yı da yıkarak, büyük bir Osmanlı ve Türk Düşmanlığını ekti. O yüzden bir avuç Arap’ın dışında Türkleri seven milyonlar yoktur.

Suriye Rusya için neden önemlidir?

Bizim televizyonlarda Suriye üzerine ahkam kesen, akademik olan veya olmayan tüm uzmanlar daha bu sorunun yanıtını veremediler. 2012 den bu yana. Biz bunu yazdık. Çıktığımız TV Programlarında da açıkladık.

1971 yılından beri Rusların Suriye de Donanma Üssü var. Rusya ile Şam arasında 1971 yılında Tartus Limanı'nda Rusya'ya bir deniz üssü açılması için anlaşma imzalanmıştı. Böylece Rusların Osmanlı döneminden beri hayalini kurduğu Akdeniz'e inme hayali gerçek oldu. 50 Rus personelin bulunduğu Tartus üssü SSCB yıkılana dek kullanılmıştı. Ancak Sovyetler yıkılınca baş gösteren ekonomik sıkıntılar yüzünden geri plana itilen üs Rus donanmasına lojistik destek sağlamak amacıyla kullanılmaya devam ediyor. Suriye’nin Akdeniz kıyısındaki üssünde bulunurdu.

Putin Akdeniz’deki Rus varlığını sürdürmek için bu üssün genişletilmesine karar verdi. 2011 Ağustos ayında Deniz Üssü genişletildi. Büyük savaş gemilerinin kalabileceği şekilde yenilendi. Bundan rahatsız olan Amerika 2012 Mart ayında Suriye’ye paralı askerlerini, ajanlarını yolladı. İsyanı başlattı. 6 senedir, Suriye iç savaşı yaşıyor. Esad’a en büyük destek Rusya'dan geliyor. İran ve Çin de yanında olunca Esad da direniyor.

Ruslar, Suriye'de rejim değiştiğinde gelecek olanların bu üssü boşaltmasını isteyeceklerini biliyor. O yüzden Esad’ı destekliyor. Akdeniz de Suriye den çıkartıldığında başka bir ülkede Deniz Üssü kurması çok zor olduğundan Suriye’yi Rusya bırakmayacak. Türkiye ile ticari menfaati var ama siyasi durumda tercihini Suriye'den yana kullanacak.

Bizim cahil uzmanlara ve millete yalan haberler veren televizyoncu cahillere de tavsiyem şudur: Karadeniz'de ABD gemileri en fazla 3 hafta durabilir sonra çekilir. ABD de Akdeniz'den Rusya’yı atmak için Suriye’yi koz olarak kullanıyor. Trump denen adam da seçimleri Putin sayesinde kazandığı dedikoduları üzerine Rusya’ya kabadayılık yapıyor. Çünkü Mahkemesi var ki kaybederse Başkanlıktan gider. Bunları söyleyecek bir uzman bulursanız seyredin..

Sonuç: Dünya Savaşı başlatmak hiç de kolay değildir. Hele ki bir nükleer savaş, sonuçta sende yok olursun. O yüzden savaş senaryolarını anlatan zeka özürlülere inanmayın. Olan Suriye halkına oluyor ve yine onlara olacaktır…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.