2019 yılı "Yaya Öncelikli Trafik" yılı ilan edilişi kapsamında; İçişleri Bakanlığınca, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla yarın 81 ilde eylem yapacağı duyurulmuş. 

81 İlde eş zamanlı olarak 12.00-13.30 saatleri arasında düzenlenecek eylemde, Bakan Yardımcıları, Valiler, Jandarma Genel Komutanı, Emniyet Genel Müdürü, kaymakamlar ile il ilçe emniyet müdürleri, il ilçe jandarma komutanları hazır olacak. Vali ve kaymakamlar tarafından yaya trafiğinin olduğu yerler başta olmak üzere, İl ve ilçelerde görev yapan yaklaşık 200 bin kolluk personeli okul ve yaya geçitlerinde görevlendirilecek.

Araç alanının, yolu da aldığını zanneden kişilere karşı umarım etkili olur. Ancak bu uygulama zaten olması gereken ve 24 saat 365 gün uygulanması gereken bir konu iken belli saatler aralığına sıkıştırılması da toplumun ne kadar bu konuda geride olduğunun da göstergesi.

Herkesin biribirini bu uygulama konusunda da uyarması ayrı bir trajikomik bir olay. Aslında zaten sadece yaya geçidinde değil heryerde öncelik yayanındır. Sanmıyorum ama; özellikle Ankara'da ve diğer illerde de olan kural tanımaz çakarlı araç rezaleti de bu kapsamda değerlendirilir.

***

İlk uçuşunu 1956'da yapan ve TSK envanterine 1970 yılında giren ABD yapımı UH-1 tipi helikopterlerden biri daha düştü.

Maalesef dört vatan evladı şehit oldu.

O helikopterde şehit olanlardan hiçbiri 1970 doğumlu bile değil. Uçtukları helikopterlerin yaşı, babalarının yaşında, hatta daha büyük. Ama sağolsun devlet büyüklerimiz VİP filosunda sayısı her gün artan dünyanın en büyük ve en modern uçaklarına biniyor. 

Tabii ki BEKA çok önemli.

Ancak Türk töresinde kişilerin değil devletin bekası önemlidir.

Umarım bunu hatırlarlar.. 

Aslında bu helikopterin TSK envanterine girdiği 1970'li yıllar kuyrukların olduğu yıllardı.

Her konuda tekrar o yıllara, hatta gerisine gidiyoruz.

O zaman yağ ve tüp kuyruğu vardı.

Şimdi "domates, biber, patlıcan" için kuyruğa giriyoruz.

Nur içinde yat Barış Manço; 

Sen aslında bizi uyarmıştın..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.