‘Vira Bismillah’ diyerek sezonu açtılar

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Hikmet Şahin Su Ürünleri Hali’nde, balıkçılık yapan esnafla bir araya geldi. Başkan Aktaş’ın sabahın erken saatlerinde gerçekleştirdiği hal ziyaretine, Tarım A.Ş. Genel Müdür Vekili Fetullah Bingül de eşlik etti. Bursa’da, balık sezonu dualarla, bolluk ve bereket dilekleriyle açıldı.

Aktaş, halde esnaflarla bol bol sohbet ederek, “Vira Bismillah’ diyerek sezonu açtık. Bursa Hikmet Şahin Su Ürünleri Hali’nde, 22 balıkçı esnafımızın bulunduğu mekanda, çalışmalara ve bu güzel günün heyecanına şahit olalım istedik” dedi.

Yeni sezonun açılışında esnafa moral veren Başkan Aktaş, “Balık av sezonunun açışılını, esnafımızla birlikte gerçekleştirdik. Av yasağının sona ermesiyle Bursa Hikmet Şahin Su Ürünleri Hali’mizde hareket başladı. Denizlerde 1 Eylül’de başlayan ve 15 Nisan 2019’a kadar sürecek yaklaşık 7,5 aylık yeni sezonun bereketli geçmesini diliyorum. ‘Vira Bismillah’ diyerek denizlere açılacak balıkçılara bolluk ve bereket dolu hayırlı bir sezon temenni ediyorum” diye konuştu.

Denetimler hızla sürüyor

Başkan Aktaş, halde yapılan denetimlerde ürünlerin boy, zaman ve av yasaklarının göz önünde bulundurulduğunu belirterek, “Vatandaşlarımız emin olabilirler ki, burada her gün, su ürünleri denetimleri yapılıyor. ‘1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu’na aykırı durumlarda da ürünlere el konuluyor. 2015 yılından bu yana denetimlerde, 30 bin 178 kg balığa el konulmuş. El konulan ürünlerin mevcut durumları dikkate alınarak işlem yapılıyor. Halimize 140 tür civarında su ürünleri giriş yapıyor” dedi.

Küresel ısınmanın etkisiyle balıkların üreme ve büyüme dönemlerinde sorunların arttığına işaret eden Aktaş, “Sürdürülebilir balıkçılık açısından, balık türlerinin neslinin devamı noktasında bizler de elimizden geleni yapıyoruz. Burada esnaflarla yaptığımız görüşmelerde balık satış noktaları ve en küçük yasal avlanma boyu konusuna dikkat çekildi. Halde mesai dışı denetimlerimiz de rutin hale getirilecek” şeklinde konuştu. Başkan Aktaş, vatandaşlara da sağlıklı balığı sezonunda tüketmelerini önerdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.