Uludağ'da mucize kurtuluş!..

BURSA ARENA / Haber Merkezi

'da zirveye tırmanırken kaybolan 2 dağcı şiddetli fırtına ve tipide hayatta kalabilmek için kar mağarası yaptı. Yaklaşık 4 saat yürüyerek kayıp dağcılara ulaşan 15 kişilik arama kurtarma ekibinin dağcılarla birlikte Oteller Bölgesi'ne döndü.

'da zirveye tırmanırken gruptan ayrılan ve tipi sebebiyle kaybolan 2 dağcı , Jandarma Arama Kurtarma ve  ekiplerinin 4 saatlik zorlu çalışmasıyla bulundu. İki dağcının şiddetli fırtına ve tipide hayatta kalabilmek için kar mağarası yaptığı ortaya çıktı.

Sabah gazetesinin yayınladığı bilgiye göre, saat 18.30 sıralarında  Küçük Zirve yakınlarında yoğun tipi ve sis sebebiyle kaybolan 2 dağcı 156'yı arayarak yardım istedi. Tüm ekipler, ihbar sonrası alarm durumuna geçtiler. Jandarma Arama Kurtarma,  ve  ekipleri, kar motorlarıyla maden bölgesine kadar gidebildiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.