Türk Telekom çalışanlarından çevreci yaklaşım

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türk Telekom çalışanları, 81 ilde çevrenin korunmasına katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yürütüyor. Çalışanlar, geçtiğimiz yıl yaklaşık 7 ton elektronik atığın toplanarak geri dönüşüme kazandırılmasını sağladı. Toplanan atıklar, üstün zekalı çocukların elektronik atölyesi eğitimlerinde değerlendirildi. Elektronik atıkların geri dönüşümünden elde edilen gelir ise Kızılay’a bağışlandı.

Türk Telekom, 5 Haziran Dünya Çevre Günü öncesinde yaptığı açıklamada çalışanlarıyla birlikte çevrenin korunmasına yönelik birçok projeye imza attığını açıkladı. Türk Telekom bu kapsamda geri dönüşüm, enerji tasarrufu ve yenilenebilir enerji kullanımı alanında Türkiye’ye örnek niteliğinde sonuçlar elde etti.

Türk Telekom çalışanlarının Türkiye’nin dört bir yanında düzenlediği "E-Atık Topluyoruz, Doğayı Koruyarak Yeniliyoruz" kampanyası ile geçen yıl toplam yaklaşık 7 ton elektronik atığın geri dönüşüme gönderilmesi sağlandı. Toplanan atıklar, üstün zekalı çocukların elektronik atölye eğitimlerinde kullanılırken, geri dönüşümden elde edilen tüm gelir de Kızılay’a bağışlandı.

Karbon Saydamlık Projesi’ne (CDP) raporlama yapan Türk Telekom, üretilen karbon miktarının azaltılması için projeler üretti. Bu projeler sayesinde emisyon miktarlarını azaltarak hava kirliliğinin önüne geçilmesi çabalarına katkıda bulundu ve yeşil enerji kullanım oranını artırdı. Türk Telekom, yenilenebilir enerji kullanımına yönelik çalışmalar ve verimlilik projeleri ile karbon emisyonunu azalttı.

Türk Telekom çalışanları, 2018 yılı içerisinde sunulan hizmetler sonucu oluşan atıkları sahalardan toplayarak atık depolarına getirdi, tehlikeli atıklar da ayrıca toplanarak bertaraf tesislerine yollandı. Türk Telekom çalışanlarının gönüllü olarak başlattığı “Sıfır Atık” projesi sayesinde çöplerin türlerine göre ayrı ayrı biriktirilip geri dönüştürülmesi sağlandı. Ayrıca Türk Telekom bölge müdürlükleri Türkiye çapında katıldıkları ağaçlandırma çalışmaları ile yeşil alanların artmasına destek oldu.

Türk Telekom çalışanlarının gönüllü çalışmaları kapsamında bir yılda toplam 62 ton kağıt, 486 ton plastik, 1,5 ton cam, 1.904 ton metal ve 21 ton yağ atığı geri dönüştürüldü. Bu sayede toplam 1.054 adet ağaç kurtarıldı, oluşan sera gazında 211.872 ton azalma sağlandı. Su kullanımında 992 metreküp, elektrik tüketiminde ise 4.283.116 kilowatt saatlik tasarruf sağlandı.

Rakamlarla Türk Telekom’un geçen bir yılda çevrenin korunmasına sağladığı katkılar

  • Türk Telekom, yenilenebilir enerji kullanımına yönelik çalışmaları ve verimlilik projeleri ile karbon emisyonunu sistematik olarak azaltmaktadır. Türk Telekom’un yaklaşık 2.000 lokasyonunda güneş enerjisi sistemi kullanılmakta olup bu sistem, toplam 2,5 MW civarındaki kurulu gücü ile enerji üreterek karbon salınımının azaltılmasını sağladı.
  • Toplantıların elektronik ortamda görüntülü olarak yapılması sayesinde de CO2 salınımının 5.600 ton azaltılması sağlandı.

ediTT uygulamasındaki elektronik yazışma ile 1,9 tonluk kağıt tasarrufu sağlayan Türk Telekom bu sayede kağıt ve zarf tüketiminde ciddi tasarruf elde ederek 33 yetişkin ağacın kesilmesine engel oldu..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.