Tuğçe’nin dünyasından.. CERRAH BALIĞI & GÖKKUŞAĞI BALIĞI AİLESİ

KRİSTAL OKYANUS
CERRAH BALIĞI & GÖKKUŞAĞI BALIĞI AİLESİ


Sizlerle bir önceki yazımda kristal okyanus üçlemesinin ilki denizatından sonra cerrah balığıyla görüşmek üzere  vedalaşmıştık.
Üçlemenin diğer iki parçasını birbirinden ayıramayacağımı fark edince cerrah balığı ve gökkuşağı balığı ailesini bir yazı üzerinde toplamaya karar verdim.
Öncelik olarak herkesin bildiği balıklar üzerine  bilinmesi gerekenlerden bahsedeyim... Omurgalıdırlar, suda yaşarlar, solungaçla nefes alırlar ve yumurtayla ürerler.

Balıkların düşük bir zeka seviyesine sahip olduğu ve genellikle 3 sn gibi bir hafızalarının olduğu biliniyordu. Ancak yapılan bilimsel araştırmalar balıkların hafızasının 3 sn olmadığını kanıtladı. Halbuki balıklar 5 ay öncesine ait bilgileri hatırlayabiliyor. Hatta balıkların fareler kadar akıllı oldukları ortaya çıktı. Bizim algıladığımız şekilde konuşamadığında ,ses çıkaramadığında bir hayvanın aptal olmadığı kanıtlanmış oldu.
Balıkların huzur verdiği herkesin bildiği bir bilgidir. Kişilerin ofisinde, evinde bir akvaryum olması önerilir sakinleştirici etkilerinden ötürü.
Patronumun vesilesiyle denediğim ve gerçekten keyif aldığım bir aletten bahsedeceğim dokuz boyutlu sanal gerçeklik oyunu. Bir koltuğa oturuyorsunuz, gözlük takıyorsunuz ve nerede olmak istediğinizi seçiyorsunuz. Okyanus temasını seçtim bende. Bir gözlükten ötesiydi sanki mercanların arasından geçiyorsunuz, balıklar yanınızdan yüzüyor, ayağınızın altından geçiyor, köpekbalığı yemesin diye balığı tutsanız sanki yakalayacaksınız. Huzur sağlayan okyanus, balıklar bütün negatif düşünceleri alıp götürmeyi sanal olsalar da başarıyorlar. Avatar  filmini izleyenler bilirler bilinç her şeydir. Bu filmde bir makineye  bağlı halde farklı bir dünyaya gidiyorlardı. Gerçek hayat hangisiydi peki? Mutlu olduğu yerdi, yürüyemeyen adamın mavi dünyası onun mutluluğuydu. 

Bizleri mutlu eden kimilerinin fal olarak gördüğü , kimilerinin inanılacak bir şey olarak gördüğü oysaki Osmanlı’dan günümüze yer alan gökyüzü ilimi. Bizler üzerindeki etkilerini çoğumuz merak ediyoruz,  burçlardan anlamam diyen kişinin bile burcunu bildiği gerçeğini göz ardı etmezsek Balık dediğimizde onların burcu da var tabii ki..
Zodyak üzerinde Kova ile Koç arasında yer alan takımyıldızının adı.
 
Balık burcu” son burç olduğu için kendinden daha önceki bütün burçların özetini taşımaktadır diye geçiyor.
Ölüm, yeniden doğum ve reenkarnasyonu simgelemektedir. Sonsuzluğun burcu olarak biliniyor.
Bilindiği üzere balık burcu insanlarının çoğu duygusal insanlardır.
Tıpkı bir okyanus gibi derin ve gizemli kişilikleri vardır. İç dünyalarını gizli tutmalarının nedeni,
kendilerini bu şekilde daha rahat hissetmeleridir diye geçiyor.
Balıklar ve balık insanları böyle biraz daha detaylandırıp cerrah balığı ve gökkuşağı balığı ailesine gelelim isterim..
Cerrah balıkları tropikal denizlerde yaşarlar ve genellikle tek başlarına dolaşırlar.

Acaba bu balıklara neden " cerrah balığı " demişler ?

Cerrah balıklarının kuyruk yüzgeçlerinin iki yanında bir ya da daha çok sayıda keskin dikeni bulunur. Bu dikenler , bir canlıya değdiğinde derin bir yara açabilecek kadar keskindir.Cerrah balıkları , bu dikenleri kendilerini korumak
için kullanırlar .

Peki Swarovski heykelciğimizin özelliği nedir? Tropik denizlerden esinlenen bu  tasarım canlı renkleri ve ustalıkla kesilmiş 650 kristal façetasıyla , doğal mercan resifi ortamında birlikte yüzen bir Cerrah Balığı Çiftinden oluşuyor. Zarif ve zamansız yaklaşımıyla ideal bir koleksiyon parçası olan tasarım, akvaryum sahibi , deniz yaşamını ya da sualtı dalışı yapmayı sevenler için harika bir hediye seçeneği.
Gökkuşağı balıkları da şöyle ki egzotik ortamlarda yaşamayı seven, genel itibariyle Avustralya kıyılarında yaşam alanı bulan bir balık türü olarak bilinmektedir. Gökkuşağı balıkları Atherinidaeler familyasına mensup olan balık türlerindendir. Asıl olarak yıllarca balık bilimciler tarafından bu familya içerisinde anılan bu tür günümüzde Melanotaeniidaeler grubu içerisinde değerlendirilmektedir

Doğa koleksiyonun dikkat çekici tasarımlarından biri olan Gökkuşağı Balığı Ailesi parlak kristal renkleriyle göz kamaştırıyor. Bu nefes kesici tasarım tropik denizlerden esinlendi ve 1.499 façetaya sahip. Tasarımla kusursuz bir şekilde bütünleşmesi için kristalden üretilen mercan kaide gerçek bir teknik uzmanlık örneği. Aynı yöne doğru yüzen ve birlikteliği simgeleyen balık ailesi sevdiğinize muhteşem bir hediye olacaktır.
 
Yeni yılın balık bereketi getirmesi dileğiyle bitiriyorum yazımı.
Seneye yeni yazımda kaplan ile karşınızda o
lacağım..

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.