THY’de iç ve dış seferler başlıyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rusya ile uçuşların temmuz ortasında yeniden başlamasını umduğunu söyledi.

Sputnik’e konuşan Ersoy, “Yeni koronavirüs vaka sayısının her gün hızla düştüğünü memnuniyetle gözlemliyoruz, bu nedenle kademeli olarak kısıtlamaları kaldırıyoruz. İç turizm mayıs sonunda yeniden başlayacak, birçok Asya ve Avrupa ülkesi ile uçuşların haziran ortasında yeniden başlamasını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Ersoy, Rusya ile uçuşların da temmuz ortasında başlamasını umduğunu kaydetti.

Ersoy, Türkiye’nin salgın sonrasında uluslararası standartlara uygun olarak turizm sektöründe normalleşme süreci hazırlıklarını ilk bitiren ülkelerden biri olduğunu da ekledi.

Hibya Ajansı'nın dağıttığı habere göre de Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı, 4 Haziran’da iç hat seferlerinin 10 Haziran’da ise dış hat seferlerinin başlayacağını duyurdu.

Türk Hava Yolları’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, THY’de dış ve iç hat seferleri tekrardan başlıyor. Koronavirüs (KOVİD-19) tedbirlereleri kapsamında tüm uçuşlarını durduran THY, hastalığın ülkede etkinliğini gittikçe kaybetmesiyle tekrardan faaliyet göstermeye başlayacak.

Aycı’nın THY’nin resmi sitesinde yayımladığı duyuru:

“Değerli misafirlerimiz, Koronavirüs (Covid-19) küresel salgını sebebiyle, resmi otoritelerce alınan kararlar ve sizlerin sağlığı için aldığımız önlemler doğrultusunda; iç hat uçuşlarımız 4 Haziran 2020, dış hat uçuşlarımız 10 Haziran 2020 tarihine kadar durdurulmuştur.” 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.