Tarihi Yarımada Koşusu, 24 Kasım'da düzenlenecek

BURSA ARENA / Haber Merkezi

“İstanbul'u Koşuyorum” etkinliğinin üçüncü özel etabı olan Tarihi Yarımada Koşusu, 24 Kasım 2019 Pazar günü 500 İstanbullunun katılımıyla gerçekleştirilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından organize edilen “İstanbul'u Koşuyorum” serilerinin Beyoğlu Kadınlar Koşusu ve Kent Ormanı Gazi Koşusu’ndan sonraki üçüncü özel etabı, 24 Kasım 2019 Pazar günü Sultanahmet’te gerçekleştirilecek.

Tarihi Yarımada Koşusu, “Tarihi Yarımada'da koşmak ister misin?” sloganı ile ilk kez düzenlenecek. Etkinlikte 500 İstanbullu, tarih ile iç içe bir ortamda mesafeleri kat edecek. Yarışı binlerce İstanbullunun da heyecanla izlemesi bekleniyor.

TARİHİ PARKURDA ZAMAN YOLCULUĞU

Ayasofya’nın arkasında yer alan 3. Ahmet Çeşmesi’nden başlayacak yarışta sporcular, Çatladıkapı'ya inerek sahil yolundan Sirkeci istikametine doğru koşacak. Gülhane Parkı’nın alt kapısından giriş yapacak ve ardından tramvay yoluna çıkacak. Yarışın start aldığı yer olan 3. Ahmet Çeşmesi’nin önünde son bulacak. 5 kilometrelik parkurda gerçekleştirilecek çipli koşuda, dereceye giren koşucular ödüllendirilecek.

Etkinlik nefes egzersizleri ve ısınma hareketleriyle başlayacak. Organizasyon DJ performansı ile hız kazanırken ödül töreninin ardından son bulacak. İstanbullular tarihi dokuda hem yarışacak hem de eğlenceli bir Pazar yaşayacak.

Dereceye girenlerin çeşitli hediyelerle ödüllendirildiği koşuların her birinde özel tasarımlı ayrı bir madalya verilecek. 4 seri yarışı da tamamlayan koşucular madalyalarını birleştirerek ‘İstanbul'u Koşuyorum’ madalyasını tamamlamış olacaklar.

2019’UN SON ETABI 8 ARALIK’TA BEBEK’TE

Bu yılki İstanbul'u Koşuyorum’ serisi, üçü özel olmak üzere 7 etaptan oluşuyor. Seri, Tarihi Yarımada Etabı sonrasında, yarışların son ayağı olan Bebek etabıyla sona erecek. İBB’nin organize ettiği “İstanbul'u Koşuyorum” projesi, başta İstanbul Maratonu ve İstanbul Yarı Maratonu olmak üzere, Türkiye’deki yol yarışlarına katılımına teşviki ve spor kültürünü geliştirmeyi amaçlıyor.

Etkinlik, katılımcılarına alternatif yarışlar düzenlemeyi, koşuculara seri şeklinde yarışlar sunabilmeyi ve koşmaya yeni başlayanları kısa mesafeli yarışlara adapte edebilmeyi amaçlıyor.

PROGRAM

TARİH: 24 Kasım 2019, Pazar

YER: Sultanahmet, Ayasofya Meydanı

SAAT : 09.00 – 11.00

Hibya Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.