Misi’ye Yılın Köyü Ödülü

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Nilüfer’in eşsiz tarihi ve doğal güzelliklere sahip Misi (Gümüştepe) Mahallesi, Yılın Köyü Ödülü ile taçlandı. Yaşayan Şehirler Platformu tarafından düzenlenen yarışmada jüri üyeleri Misi’yi “Umut Işığı Temalı Paydaş Ödülleri” kategorisinde ödüllendirdi.

Yüzyıllara direnerek ayakta kalan özgün mimari özelliklere sahip evleri ve doğal güzellikleriyle Nilüfer’in incisi Misi’ye (Gümüştepe) bir ödül de Yaşayan Şehirler Platformu’ndan geldi. Şehir Ödülleri Türkiye 2018 kapsamında Misi, Yılın Köyü Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Şehirlerin geleceğine ışık tutmak, Türkiye’deki başarılı, toplumsal fayda odaklı, tamamlanmış projeler, uygulamalar ile uygulayıcıları desteklemek ve bütün ülkeye örnek göstermek amacıylaz düzenlenen “Şehir Ödülleri Türkiye 2018” kapsamında 3 ana

kategoride ödül verildi. Bu üç kategoriden biri olan Umut Işığı Temalı Paydaş Ödülleri kategorisinde jüri, Misi’yi yılın köyü seçti.

Aralarında akademisyenler, yöneticiler ve iş dünyasından değerli isimlerin bulunduğu 33 jüri üyesinin oyları ile tarihi Misi Mahallesi’nde, Nilüfer Belediyesi’nin hayata geçirdiği projelere kültürel ve sanatsal çalışmalar dikkat çekiyor. Sanat köyü olma yolunda ilerleyen Misi’de

yıkılmaya yüz tutmuş tescilli sivil mimarlık eserlerini restore eden Nilüfer Belediyesi, bölgeye, Çocuk Kütüphanesi, İpekevi, Kozaevi, Sanatevi, Mysia Fotoğraf Müzesi ve Edebiyat Müzesi’ni kazandırdı. Yine Misi’nin eşsiz doğasını kültür ve doğa turizmine kazandırmak amacıyla Nilüfer Çayı kenarında 12 dönüm arazi üzerinde kurulan Bursa’nın ilk kamp ve karavan tesisi doğaseverlerin büyük ilgisini çekerken, “Mysia Yolları” da kültür ve doğa turizmi alanlarında ziyaretçilerine çeşitli destinasyonlar sunuyor. Misi’de düzenlenen geleneksel “Misi Yerel Lezzetler Şenliği”, “Sanat Çalıştayı” ve İpeğin Yolculuğu Festivali de yörenin sürdürülebilir kültürel ve sanatsal etkinleri arasında yer alıyor.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in, Misi’ye verilen Yılın Köyü ödülünü alacağı tören 19 Temmuz’da İzmir’de düzenlenecek. Törende ödül alacak isimler, büyük farkındalık yaratacak bir etkinliğe de katılacaklar. Konuklar ödül töreni öncesinde tarihi Kemeraltı’nı fotoğraflayarak, kentin tarihi bölgesini kendi bakış açılarıyla fotoğraf karesine yansıtacaklar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.