Mayıs sonunda turizm hareketlenebilir!..

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, verilere göre yurtiçi uçuşlarının mayıs sonunda başlayabileceğine işaret etti.

Bakan Ersoy, bir televizyon kanalında katıldığı programda 28 Mayıs'a kadar iç turizmde hareketlilik beklediğini ve yurtiçi uçuşların ay sonuna kadar başlayabileceğini söyledi.

Ersoy, mayıs ayının sonuna kadar turizm sektörünün tekrardan hareketleneceğini belirterek, ''“KOVİD-19 sürecinde otelleri kapatmadık, hava ve kara trafikleri durdurulduğu için tesisler kendileri kapatmak zorunda kaldı.'' dedi.

Genelgeler ve kriterler konusunda gerekli adımların atıldığını aktaran Ersoy, ''Güvenli algısının tamamen sağlanması gerekiyor. Bunun için de detaylı bir sertifikasyon programı başlattık. Bu program, kurumların sağlık kurallarına uyması halinde, denetim sonrası verilecek.'' diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.