Konya Tarım Fuarı 101 Ülkeden binlerce iş insanını buluşturdu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bu yıl TÜYAP Konya Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) iş birliği ile T.C. Ticaret Bakanlığı, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA),T.C. Konya Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Pankobirlik, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi, fuar sponsoru Opet, medya sponsoru Bereket TV ve KOSGEB’in değerli destekleri alınarak 19 - 23 Mart 2019 tarihleri arasında Konya Ticaret Odası – Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen Konya Tarım 2019 17. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı bir kez daha yabancı ziyaretçi rekoru kırdı.

20 ülkeden 441 katılımcı firma ve firma temsilciliğinin tarımsal mekanizasyon alanında en yeni ürünlerini sergiledikleri Konya Tarım Fuarı’nda 101 ülkeden ve Türkiye’nin 72 şehrinden 304.855 profesyonel ziyaretçi ağırlandı. Fuarda 90 bin TL’den 1 milyon 780 bin TL’ye varan fiyatlara satılan devasa traktörler, biçerdöverler ve ilk kez Konya Tarım Fuarı’nda lansmanı yapılan tarımsal mekanizasyon ekipmanları ülke çapında büyük yankı uyandırdı. Türkiye’nin en büyük üreticileri ve ihracatçıları ile dünyanın en büyük tarım markalarının katıldığı ve akıllı tarım uygulamaları ile Endüstri 4.0’ın tarım sektöründeki yansımalarının en iyi şekilde gözlemlendiği Konya Tarım Fuarı’nda, yurt içinde ve yurt dışında tarım sektöründe faaliyet gösteren iş insanları ve çiftçiler, son teknolojileri görebilmek amacıyla fuarı heyecanla ziyaret etti.

Özellikle Fas, Tunus, Cezayir, Bosna Hersek, Sırbistan, Makedonya, Romanya, Rusya, Belarus, Ukrayna, Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Kazakistan’dan gelen alım heyetlerinin fuar katılımcılarıyla buluştuğu B2B Uluslararası İkili İş Görüşmeleri etkinliğinde yeni iş bağlantıları kurularak, alım heyetleri tarafından katılımcı firmalara milyonlarca dolarlık sipariş verildi. Bu bağlamda Konya Tarım Fuarı, tarım sektöründe faaliyet gösteren firmaların ihracat bağlantısı kurması noktasında önemli bir buluşma platformu oldu. Konya Tarım Fuarı böylece tarım sektörünün ihracatına %20 civarında katkı sağladı. Yine Doğu, Batı ve Kuzey Afrika’dan, Orta Asya’dan, Balkanlardan ve Orta Doğu ülkelerinden Konya Tarım Fuarı’na ziyaretçi akını yaşandı. Bu yıl toplamda 4183 yabancı iş insanının ağırlandığı fuarda, geçen yıla göre gözle görülür yabancı ziyaretçi artışı oldu. Fuara ilk kez Uganda, Sierra Leone, Gabon ve Gambiya’dan ziyaretçi geldi.

Ünü sınırlarını aşan Konya Tarım Fuarı gelecek yıl 17-21 Mart 2020 tarihlerinde on sekizinci kez Konya Ticaret Odası – Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde tarım profesyonellerini bir araya getirecek. Tüyap Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Konya Tarım Fuarı’nın sağladığı müthiş potansiyele şahit olmak üzere gelen fuar ziyaretçilerine ve fuarın katılımcılarına teşekkürlerini sundu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.