Kent içinde park değil park içinde kent istiyoruz…

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa’nın yeşiline yeşil katmak için, bir ağaç daha dikmek için bilinç oluşturmak ve kent içinde park değil, park içinde bir kent oluşturabilmek amacıyla Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şubesi tarafından ağaçlandırma etkinliği gerçekleştirildi.

Ağaçlandırma alanı, Masal & Destan & Rüzgar Korusu oldu…

Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Mahallesinde tahsis edilen ağaçlandırma alanında yedi yaşından yetmiş yaşına katımcılarla ağaçlandırma yapıldı.

Etkinlikte yedi yaşında ikizlerimiz Masal ve Destan, bir buçuk yaşındaki Rüzgar da ağaç dikimine katıldı. Vatan Partisi İl Başkanı Hacı Bektaş Aykut un ikiz kızları olan Masal ve Destan, Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube Yönetim Kurulu üyesi Merve Kutlucan’ın bir buçuk yaşındaki oğlu Rüzgar da ağaç dikti.

Ağaçların Mayıs Peyzaj Yönetim Kurulu Ziraat Mühendisi Mustafa Atıcı tarafından sağlanan etkinlikte 100 Catalpa, 50 adet Akasya, 45 adet Gülibrişim ilk etapta dikildi.

Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube Başkanı Necla Özkaplan Yörüklü, Yönetim Kurulu Üyeleri Yönetim Kurulu üyelerinden 2. Başkan Esra Özkan, Şube Sekreteri Mustafa Kutlu, Sayman üye Mustafa Erdemir, Emine Can, Merve Kutlucan, Vural Yalçın ve Şube teknik denetim sorumlusu peyzaj mimarı Ece Nilay Göksu’nun hazır bulunduğu etkinlikte, Vatan Partisi İl Başkanı Hacı Bektaş Aykut, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Onur üyesi Osman Onat Çetinkaya, Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünden sorumlu Başkan Yardımcısı Remzi Çınar’ın temsili yerine Park ve Bahçeler Müdürü Ziraat Mühendisi Hakan Tanrıöver ve müdürlük çalışanları da fidan dikimine katıldı.

Yaşanabilir kentler ve yeşil bir gelecek için herkes ağaç diksin..

Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube Başkanı Necla Özkaplan Yörüklü, etkinlik açılışında söz alarak; “ Her yıl 13 Mayıs tarihi Ulusal Peyzaj Mimarlığı günü olarak kutlanmaktadır. Meslek odası kuruluşumuzun 25. yılındayız. Biz Peyzaj Mimarları olarak, meslektaşlarımızın hakları için verdiğimiz mücadele “Yaşadığımız alanların yaşanılabilir kılınmasının teminatını sağlamak, gelecek nesillere

beton değil yeşil bir gelecek bırakmak” ana ilkesi çevresinde yapılmaktadır.

Bu nedenle kentlerin inşasını sağlayan Belediyelerin uygulamalarını titizlikle yürütüleceği düşüncesindeyiz. Meslek odamız olarak, Mesleki haklarımızın yasal olarak uygulanmasında duyduğumuz sorumluluk gereği bir ağaç daha dikilmesi ve kentlerimizin yeşil olması arzusundayız.

Bizler “parkları olan bir kenti, park içerisinde bir kente” dönüştürecek imkânı sunma gayesiyle Bursa’da yeşil altyapının oluşumu, toplumsal refah ve huzur için tüm Yerel yönetimler ile aynı gaye ile hareket eden bir meslek odası olduğumuzu bir kez daha buradan deklere ediyoruz.

Bu anlamda özellikle peyzaj mimarlarının yanında olan Nilüfer Belediyesi önceki dört dönem Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a buradan bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.