Kamp ve karavan tutkunu 7’den 70’e herkes İstanbul’da buluşuyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye’de kamp ve karavan tutkunlarını 2.’inci kez bir araya getiren Camp & Caravan İstanbul Fuarı, 2 Mart Pazar gününe kadar CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Türkiye’de kamp ve karavan tutkunlarını 2.’inci kez bir araya getiren Camp & Caravan İstanbul Fuarı, 2 Mart Pazar gününe kadar CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen, 100’ün üzerinde firma ve 200’ü aşkın markanın yer aldığı Camp & Caravan İstanbul Fuarı, bu yıl da CNR Avrasya Boat Show ile eş zamanlı gerçekleştiriliyor. Karavan kullanıcıları, kamp ve doğaseverlerin merakla beklediği Camp & Caravan İstanbul Fuarı’nda çekme karavandan motokaravana, aydınlatma ve yaşam ünitelerinden güneş enerjisi panellerine, uydu sistemlerinden ısıtma ve soğutma gereçlerine kadar kamp ve karavan tutkunlarının her türlü ihtiyacını karşılayacak ürünler sergileniyor. 

Fuarın en genci hem tasarladı hem de üretti

Fuarın en genç tasarımcısı ve üretici olan Carvan Design Kurucusu Volkan Gökalp’ın hem tasarlayıp hem de ürettiği çekme karavan modeli 3.90 Deluxe, 55 bin TL fiyatı ile kamp ve karavan tutkunlarından büyük ilgi görüyor. Karavan tasarımı ve üretiminin çocukluk hayali olduğunu, bu sebeple de aracın iç ve dış tasarımından üretimine kadar her şeyin kendisine ait olduğunu ifade eden 25 yaşındaki Gökalp, “6 aylık Ar-Ge ve tasarım çalışmalarının ardından 2,5 ay gibi kısa bir sürede aracı ürettik.  Aracın uzunluğu 3.90, yüksekliği 2.33, genişliği de 2 metre. Aracı isteğe bağlı olarak 2+1 ya da 3+1 olarak dizayn edebiliyoruz. Bu araçla 4 kişi çok rahat bir şekilde seyahat edebiliyor ve içinde kamp yapabiliyor. Yerli ve yabancı birçok üreticinin opsiyon olarak koyduğu birçok özelliği biz araca standart olarak koyuyoruz. Klozetten su tankına, mutfak bataryasından tavan havalandırmasına kadar, bir kamp için birinci derecede gerekli olabilecek ne varsa biz aracımızın içine standart olarak koyuyoruz” diye konuştu. 

"Karavanın boş ağırlığının 680 kg olduğuna dikkat çeken Gökalp, “Aracımız 750 kg altında olduğu için zorun trafik sigortasından ve muayeneden muaf oluyor. Dolayısıyla da alan kişi trafikte hiçbir sıkıntı yaşamadan bu araçla istediği yere gidebiliyor. Ayrıca tip onay, karayolları uygunluk ve O1 sınıfı belgelerini de müşterimize arabayla birlikte teslim ediyoruz. Aracın yürür şasisi Alman malı, ancak iç ve dış tasarımımızda tamamen yerli ürünler kullanmaya özen gösterdik. Tasarımımızla, üretimimizle ve müşteri memnuniyetimizle yüksek kalitede iş ve işçilik çıkarmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 2017 yılında da Savunma Sanayii Müsteşarlığının yaptığı “Roboik” İnsansız Zırlı Kara Muharebe Araçları Yarışması’nda profesyonel kategoride derece ödülü de aldığını belirten Gökalp, gerek sektör gerekse de hedeflerine ilişkin şöyle açıklamalarda bulundu: ” Dünyada kamp ve karavan sektörünün hızla yaygınlaştığına vurgu yapan Gökalp, “Dünyada 6.5 milyon civarında karavan bulunuyor, Türkiye’de ise her yıl yaklaşık 3 bin kişi karavan ile tatile çıkıyor. Karavan turizmi, toplam turizm içinde 40 milyar Euro ile 23’lük bir paya sahip. Biz de önümüzdeki yıl içinde karavanımızı daha da iyileştirerek tasarımlarını çeşitlendirmeyi planlıyoruz. Asıl hedefimiz ise ürün ve ürünlerimizle Türkiye pazarında yer almanın yanı sıra “Made in Turkey” çatısı altında yurt dışına da açılarak ülkemizin ekonomisine ve ihracatına katkı sunmak istiyoruz.”   


Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:
İstanbulKampKaravan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.