İznik’te yeniden ‘UNESCO’ heyecanı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

 İznik’in UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınması yönünde 2015 yılında başlatılan fakat daha sonra sekteye uğrayan çalışmalar, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın düzenlediği basın toplantısıyla tekrar aktif hale getirildi. Sadece Türkiye’ye değil insanlığa kalan evrensel bir miras olan İznik’in ‘yapılacak çalışmalar sonucunda’ UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne gireceğine inandığını belirten Aktaş, “İnşallah bugün, bu anlamda bir milat olur” dedi.

Basın toplantısıyla start

15 Nisan 2014 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’ne kabul edilen İznik’in asıl listeye alınması yönündeki çalışmalar, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın 1. Murat Hamamı Kültür Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısıyla başlatıldı. Toplantıya AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut, İznik Alan Başkanı Prof. Dr. Murat Taş, İl Kültür Müdürü Ahmet Gedik ve Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanı Hayrettin Eldemir ile basın mensupları da katıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.