İtalya'nın derdi başka:  Bölgesel nüfusu arttırmak için Teoro Kasabasına ailesiyle gelenin kirasını ödeyecekler

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İtalya'yı '1 euroya ev' furyası sarmışken, ülkenin güneyindeki Campania bölgesinde bulunan Teora kasabası farklı bir yaklaşım ortaya koyarak nüfus artırma taktiğini değiştirdi. Bölgeyi yazlıkçılardan korumak isteyen Teora kasabası, çocuğu olan ve 3 yıl ikamet sözü veren ailelerin kirasını ödeyecek.

İtalya, uzun süredir nüfus popülasyonu düşen bölgelere nüfus çekmek için '1 euro'ya ev' taktiği uyguluyor. 

Ülkenin güneyindeki Campania bölgesinde bulunan Teora kasabasının belediye başkanı Stefano Farina, 1 euro'ya ev yönteminin artık işlevsel olmadığını belirterek yeni bir uygulamayı hayata geçirdi.

1 euro'ya hatta bedavaya ev alanların bölgeye sadece yaz aylarında tatil yapmak için geldiğini söyleyen Farina "Bu nüfusu arttırmaz. İnsanların kalıcı olarak burada ikamet etmelerini sağlamalısınız. Çocukları burada okula gitmeli" dedi. 

"EN AZ BİR ÇOCUKLARI OLMALI"

Yeni projesi hakkında CNN'e konuşan Farina, başlattıkları yeni uygulamaya başvuru yapacak kişilerin en az bir çocuğu olması gerektiğini söyledi.

En az 3 yıl burada yaşama sözü veren ailelerin kiralarını karşılayacaklarını belirten Farina, bölgede evlerin aylık kirasının ortalama 150 euro olduğunu ifade etti. 

Farina, çocuk şartını şu cümlelerle açıkladı: "Bu olumsuz trendi tersine çevirmek istiyorum. Çocuklar bizim geleceğimiz. Yeni aileler, küçülen topluluğumuzun yapı taşları olacak, bu yüzden daha fazla çocuğu olanları başvurmaya teşvik ediyoruz"

"SENEDE 2 ÇOCUK DOĞUYOR, 20 KİŞİ ÖLÜYOR"

Kasabadaki nüfus azalmasının en üst seviyede olduğundan yakınan Farina, "Bir sene içerisinde kasabada doğan bebek sayısı iki. Ölenlerin sayısı ise yirmi" diye konuştu. 

Toplam nüfusun 1500 olduğunu söyleyen Farina, 1980'de meydana gelen büyük bir depremden sonra bölgenin boşaldığını ve o günden beri de eski haline dönemediğini ifade etti. 

BİR BAŞKA İTALYAN KASABASI ÇITAYI YÜKSELTTİ: 1 EURO DEĞİL BEDAVA (1000 EURO DA DESTEK)

İtalya'da nüfusu azalmış ve turizmi canlandırmak isteyen birçok köyü ve kasabayı '1 euroya ev' furyası sarmışken, Sicilya'ya bağlı Cammarata'dan bu konuda farklı bir yaklaşım geldi. 

Cammarata Belediye başkanı Vincenzo Giambrone, kasabadaki evleri bölgeye taşınmak isteyenlere ücretsiz vereceklerini açıkladı.

Projeyle ilgili olarak konuşan Giambrone, "Bu güzel, tarihi merkezi boş görmeye ve buranın harabeye dönmesine dayanamıyorum. Bu durum beni incitiyor" diye konuştu.

Uzun ikna çabalarına rağmen yerli halkın bölgeyi terk etmesini engelleyemediğini belirten Giambrone, diğerlerinden farklı olarak 'ücretsiz ev' projesini bu nedenle başlattıklarını duyurdu.

TEK KOŞUL 'TADİLAT' 

Tarihi kasabadaki evlerin sahibi olmak için yapmanız gereken şey ise evleri 5 bin euro'luk tadilattan geçirmek.

Tadilatın ardından yenilenen yapılar tapu sahibinin isteğine göre otel, dükkan, restaurant, işyeri veya farklı amaçlarla da kullanılabilecek.

Ayrıca çevresindeki zengin ormanlarıyla anılan kasabaya yerleşen genç ve çocuklu çiftlere 1000 euro destek de verilecek. (Ntv)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aliosman aliosma 3 yıl önce

Slm benim aliosman bana yardimci kim olur bu yereulasmak icin ben oraya gitmek istiyorum orada yasamak istiyorum ben ayilecek gitmek istiyorum 3 cocugum var benim nasil gide bilirim oraya nasil yardimci olan varmi