İstanbul Maratonu'nda ödüller belirlendi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

41. İstanbul Maratonu'nda yarışacak yabancı sporculara toplam 703 bin 900 dolar, Türk sporculara ise 414 bin 500 lira ödül verilmesi kararlaştırıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında, Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün talep yazısı üzerine Hukuk Komisyonu ile Gençlik ve Spor Komisyonu'nun ortak raporuyla 3 Kasım'da koşulacak 41. İstanbul Maratonu'nda ödül miktarları gündeme alındı.

Vodafone İstanbul 14. Yarı Maratonu

Komisyon raporuna göre 41. İstanbul Maratonu 'Yabancı Sporcu' kategorileri için ödül olarak 403 bin 900 dolar, dünya ve diğer zaman bonusları için ise erkek ve kadınlara toplam 300 bin dolar ödenmesi görüşü uygun bulundu.

Buna göre yabancı sporculara döviz kuru üzerinden yaklaşık 4 milyon lira verilecek. 'Türk Sporcu' kategorilerinde dereceye giren sporcular için de toplam 414 bin 500 lira verilecek.

Ödül çizelgesi taslağına göre maraton kategorisinde yabancı sporculara dünya rekoru hariç birincilere 50 bin dolar ödül verilecek. Aynı kategoride birinci olan Türk sporculara ise 50 bin lira ödül konuldu.

Çizelgede yabancı sporcular için 10 ila 40 bin dolar arasında çeşitli zaman bonusları konulurken dünya rekoru için ise ayrıca 50 bin dolar verileceği bilgisi yer aldı.

Maratonda ayrıca uluslararası elit atlet kategorisinde olan 16 yabancı atlet ve üç tempo verici atlet için ise 160 bin dolar ödenecek. (Sputnik)

Anahtar Kelimeler:
İstanbu Maratonu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.