Imelda tropik fırtınası Teksas'ı vurdu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

ABD'nin Teksas eyaletini Imelda tropik fırtınası vurdu. Aşırı yağışlar sonucu selin oluştuğu bölgede 2 kişi hayatını kaybetti.

Dorian Kasırgası

Foto: REUTERS / RANDALL HILL

ABD’nin Teksas ve Louisiana eyaletlerini etkisi altına alan Imelda tropik fırtınası sele neden oldu.

Aşırı yağış sebebiyle oluşan selde 2 kişi hayatını kaybetti, birçok kişi evlerinde mahsur kaldı. Yetkililer, bölge sakinlerini sığınaklara yerleşmeye ve yüksek yerlere çıkmaya çağırdı. Ancak tüm uyarılara rağmen sel sularına kapılan 300’den fazla kişinin kurtarıldığı aktarıldı.

Teksas Valisi Greg Abbott olağanüstü hal ilan etti. Abbott yaptığı açıklamada, "Herkesi gerekli önlemleri almaya ve yerel yetkilileri tüm uyarılara kulak vermeye çağırıyorum" dedi.

Houston’da elektrik kesintileri yaşandı ve uçuşlar iptal edildi. Teksas’ın Chambers County ilçesi şerifi Brian Hawthorne, sel felaketinin 'korkunç' olduğunu ve 2017 yılında Teksas’ı vuran Harvey kasırgasında hiç su almayan evler ve iş yerlerini bile sel sularının bastığını söyledi. (Sputnik)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.