Gölyazı semaları uçurtmalarla renklendi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Nilüfer 18. Uluslararası Spor Şenlikleri kapsamında düzenlenen Uçurtma Şenliği, Gölyazı’nda gökyüzünü şenlendirdi. Büyük ilgi gören şenlikte, “En güzel”, “En yüksekte uçan” ile “En fazla el emeği harcanarak yapılan” uçurtmalar da ödüllendirildi.

Nilüfer Belediyesi’nin, Nilüfer Kent Konseyi iş birliğiyle her yıl Nilüfer 18. Uluslararası Spor Şenlikleri kapsamında düzenlediği Uçurtma Şenliği, büyük katılımla gerçekleşti.

Gölyazı Zambaktepe’de düzenlenen Uçurtma Şenliği, Anneler Günü’ne de denk gelince çok güzel anlara sahne oldu. Çocuklar rengarenk uçurtmalarını gökyüzünde dalgalandırırken, anne ve babaları da günün keyfini çıkardı.

Saadettin Gökbulut’un uçurtma atölyesi gerçekleştirdiği Uçurtma Şenliği’ne Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Özer, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp ve çok sayıda aile çocuklarıyla katıldı.

Büyük ilgi gören Uçurtma Şenliği’ne katılanlar uçurtmalarıyla, düzenlenen yarışmada dereceye girmek için de çaba gösterdi. Jüri, “En güzel”, “En yüksekte uçan” ile “En fazla el emeği harcanarak yapılan” uçurtmaları belirlerken oldukça zorlandı. Uzun süren değerlendirmenin ardından dereceye girenlere ödülleri verildi.

UÇURTMALARA ÖDÜL

Değerlendirme sonucunda yükseklikte Yağız Eren Siri, görsel güzellikte Seyide Günaydın, el emeğinde Nurhayat Küçük’ün uçurtmaları birinci oldu. Yarışmada Doğa Efe de mansiyon ödülü aldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem adına etkinliğe katılan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Özer, böyle güzel bir etkinlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Yarışmada dereceye girenleri kutlayan Özer, “Özgürlüğün barışın özlemin doğayla bütünleştiği içimizdeki çocuğun simgesi olan uçurtmalar, Gölyazı’da gökyüzünü süsledi. Rengarenk uçurtmalar hepimizi mutlu ederek başka dünyalara götürüyor” dedi.

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp de etkinliğe katılanlara teşekkür ederek, “Bugün pırıl pırıl hava var ve masmavi gökyüzü uçurtmaları kendisine çağırıyor. Uçurtmalarla birlikte özgürlüğün tadını çıkarmalıyız. Bu etkinlik artık geleneksel hale geldi. Çocuklarımızın uçurtmalarla çocukluğunu yaşamaları, oyun oynaması ve kendilerini mutlu kılması bizleri sevindiriyor” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.