Gemlik Körfezi deniz süpürgeleriyle temizleniyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi, deniz süpürgeleriyle Gemlik Körfezi’ni temizliyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik Körfezi’nde geçen yaz ilk kez başlatılan deniz yüzeyindeki atıkların temizlenmesi çalışmalarına bu yıl da devam ediliyor. Ocak ayından hazirana kadar bir süpürge ile sürdürülen çalışmalar yazın ise 2 deniz süpürgesi ile yapılıyor. Gemlik Körfezi’nde her gün devam eden çalışmalarda, 2 ayrı rotada deniz süpürgeleri ile yüzeydeki atıkları toplanıyor, konveyör bantla toplanan atıklar da atık toplama araçları ile Büyükşehir Belediyesi atık bertaraf sahasına iletiliyor.
Toplanan atıklar arasında yastık, yatak, sandalye, pet şişeler, plastik oyuncaklar, karton, kağıt ve yiyecek gibi her türlü atığa rastlandığını belirten yetkililer, vatandaşları denizlerin temiz tutulması konusunda hassasiyete davet etti.
Yaz aylarındaki atık miktarının yoğun turistik hareket ve tekne trafiğiyle arttığına işaret eden yetkililer, özellikle körfezde poyraz rüzgarı estiği günlerde rüzgarın etkisi ile güney kıyılarda atık kirliliğinin çoğaldığını belirtti.
2015 Nisan ayından bugüne dek deniz yüzeyinden toplanan atık miktarının 340 metreküp olduğunu vurgulayan yetkililer, dünyada yılda yaklaşık 6,4 milyon ton atığın deniz ve okyanuslara bırakıldığını, okyanuslarda da kilometre kare başına 13000 adet plastik atığın bulunduğunun tahmin edildiğini hatırlattı. Bilhassa yüzer haldeki sentetik ve plastik türü atıkların deniz hayvanları ve kuşların ölümüne sebep olduğu bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.