Gemlik Balıkpazarı Hamamı'na görkemli açılış

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Büyükşehir Belediyesi, Gemlik'teki 15. yüzyıla ait Balıkpazarı Hamamı'nı kültür merkezi olarak vatandaşın hizmetine sundu.

Solaksubaşı Mehmet Ağa tarafından yaptırıldığı rivayet edilen 265 metrekarelik yapının restorasyon çalışmaları, 2 milyon 385 bin TL'ye mal oldu. Kimyasal enjeksiyon yapılarak temeli güçlendirilen yapının taş duvarlarında da aynı çalışma uygulandı. Yapının taşıyıcı ahşap elemanları da yenilenirken, eski sıvalar raspayla sökülerek yeni sıva ve boyama işlemi gerçekleştirildi. Mermer kaplamaların değiştirildiği kültür merkezinde, kubbe ve tonozlardaki çatlaklar için güçlendirme çalışmaları ve dış cephe ahşap-sıva boya tadilatları yapıldı. Ayrıca çatı bölümünün yalıtımı yapılarak, kiremitleri ile birlikte yapının bütün elektrik ve mekanik tesisatı tamamen değiştirildi.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş,

"Bugün, 2015 yılında başlatılan restorasyon sonrası kültür merkezi olarak planlanan Balıkpazarı Hamamı’nın açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Plan şemalarına göre, hamam yapılarının 15. ve 16. yüzyıllarda inşa edildiği görülüyor. Net 265 metrekare büyüklüğe sahip olan bu hamam, Gemlik’in kültür hayatına önemli katkılar sağlayacaktır"; dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.