Eski Stadyum Bölgesi komple yeşil alan yapılıyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Atatürk Stadyumu’nun yıkımının ardından yeşil alan olarak değerlendirilen 30 bin metrekarelik meydanın Mayıs’ın 15’inden itibaren vatandaşların kullanımına sunulacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın yeşil kimliğini öne çıkaracak adımlarını atmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte eski stadyum alanında yapılan çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.

Kente değer katacak projeleri toparlayıp sonuca götürmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Aktaş, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat ilgilendiği, yıllarca Bursaspor’umuza, Bursa futboluna mekan olmuş Atatürk Stadyumu’nun yeriyle alakalı yapılan düzenleme çalışmalarını yerinde inceledik. Bu alan 30 bin metrekare, Kültürpark’ın bitişiğinde…” dedi.

Kültürpark’ın Bursa’nın sembolü olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, “Şehir merkezinde bulunan Kültürpark’ın bir nostaljisi var. Bu alan da 30 bin metrekarelik bir alan. Proje kapsamında bu alanı komple yeşillendiriyoruz, ağaçlandırıyoruz. Mevcut bazı yapıları da yıktık ve yıkacağımız bir iki yapı daha var. Proje kapsamında stadyum bölümümüz tarafında otantik bir kafeterya var. Kültürpark’ın ana giriş ve diğer giriş kapıları da olmak üzere 6 kapı da revize edilecek” diye konuştu.

“Tüm şehirlerde avm alanı, Bursa’da yeşil alan”

Çalışmalar tamamlandığında Bursa’nın çok güzel bir meydan kazanacağını ifade eden Başkan Aktaş, yeşilin bol olacağı alanda vatandaşların hem spor yapabileceklerini hem de dinlenip sosyalleşebileceklerini ifade etti.

Meydanın Bursalıların ve Bursa’ya gelen turistlerin yoğun itibar ettiği bir bölge olacağını belirten Başkan Aktaş, “Türkiye’deki yıkılan tüm stadyumlar, alışveriş merkezleri veya farklı alanlar olarak değerlendirildi ve hepsi ciddi yoğunluklara sebep oldu. Bursa’da ise burası meydan ve yeşil alan olarak kazandırılıyor, etrafı da ağaçlandırılıyor. Yaklaşık 800 – 900 bin TL’ye mal olan, meşe, huş ve akçaağaç gibi farklı ağaçların olduğu alanda yaklaşık 150 bin TL’lik fidanlar da dikilecek ve etrafı yeşillendirilecek” dedi.

15 Mayıs’tan itibaren hizmete açılacak

Başkan Aktaş, meydanın Mayıs’ın 15’inden itibaren kullanılabileceğini belirterek, “Ramazan ayıyla beraber burası yoğun olarak kullanılabilecek. Artık havalar da ısınmaya başlayacak. Ramazan döneminde Kültürpark’ta etkinliklerimiz de olacak. Kültürpark’ın da bu alanla bütünleşmesiyle Bursa’ya nefes aldıran bir bölge olmasını hedefliyoruz” dedi. Aktaş, alanın 7 milyon TL’ye ihale edildiğini de sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.