Dört mevsim Uludağ için dev tesis

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden olmasına rağmen yılın sadece 3-4 ayı hareketliliğin olduğu Uludağ’ın, yılın 12 ayı kent ekonomisine katkı sağlayan bir turizm bölgesi olması amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Uludağ Oteller 1. Gelişim Bölgesi Spor Tesisi Yaşam Alanı ve Katlı Otopark Projesi hazırlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bünyesinde 750 araçlık otopark, buz pateni pisti, tırmanma duvarı, geleneksel okçuluk alanı, basketbol ve voleybol sahaları, kafeteryalar ve dinlenme alanlarının da bulacağı tesisin Uludağ’a ayrı bir değer katacağını söyledi.

Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden olmasına rağmen son yıllarda özellikle sezonun da kısa sürmesi yüzünden kent ekonomisine beklenen katkıyı sağlayamayan Uludağ’ın 4 mevsim turizme hizmet vermesi için düğmeye basıldı. Özellikle günübirlik olarak Uludağ’a çıkan tatilcilerin ihtiyaçlarına cevap verecek tesis olmamasından hareketle Büyükşehir Belediyesi tarafından 1. Gelişim Bölgesi Spor Tesisi Yaşam Alanı ve Katlı Otopark Projesi hazırlandı. Yaklaşık 12 dönüm alan üzerine projelendirilen tesiste 750 araçlık kapalı otopark bulunurken, böylelikle Uludağ’ın en önemli sorunu olan parklanma derdi de ortadan kalkmış olacak. Uludağ'a gelen tur otobüslerinin de yararlanacağı otopark yer altında 3 kat şeklinde tasarlardı. Bunun yanında özellikle günübirlik tatilcilerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde projelendirilen tesiste, buz pateni pisti, tırmanma duvarı, geleneksel okçuluk alanı, basketbol ve voleybol sahaları, kafeteryalar, dinlenme bölümleri ve tuvaletler yer alacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.