Denizli'de 5,5 Şiddetinde Deprem!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Denizli Acıpayam merkezli 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Aydın, Burdur, İzmir, Antalya ve yakın çevrede hissedildi. Depremin ardından bölgede 28 artçı sarsıntı oldu. Can kaybı yaşanmazken, 22 kişi yaralandı. İlçede eğitime bir gün ara verildi.

AFAD, saat 09.34'teki depremin derinliğinin 11,3 kilometre olduğunu duyurdu. 

Deprem, Denizli’nin yanı sıra Aydın, Burdur, İzmir, Antalya ve yakın çevrede hissedildi.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar herhangi bir can kaybı bilgisi ulaşmadı. Hafif yaralanan 3 vatandaşımız var" dedi. 

Deprem sırasında panik ile camdan atlayan bir kişi ile baygınlık geçirenlerin de bulunduğu bazı vatandaşlar Acıpayam ve Serinhisar devlet hastanelerine kaldırıldı.
Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.  

DEPREM SONRASI 28 ARTÇI

Depremin ardından bölgede bir saat içinde 28 artçı sarsıntı meydana geldi.

15,45'TE 4,1'LE SALLANDI

Bölgede 09.38'de 4,8, 09.41'de  4,5, 09,52'de de 4,2 büyüklüğünde artçı sarsıntılar oldu. Acıpayam'da son olarak saat 15.45'te 4,1'lik bir artçı meydana geldi.

ANONSLA UYARI YAPILIYOR
Depremin en fazla hasar verdiği mahallelerden Karahöyük'te camilerden "evlere girilmemesi, elektrik kullanılmaması" konusunda uyarılar yapıldı.

ÖNCESİNDE 18 SARSINTI

AFAD verilerine göre, Acıpayam'da sabah 04.02'den itibaren en büyüğü 3,7 olan 18 sarsıntı kaydedilmişti.

Depremin ardından Acıpayam ilçesinde eğitime bir gün ara verildi.

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA

Bu arada Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Hamdolsun hiçbir can kaybımız yok, 3 yaralımız var. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Tabii bu depremler kentsel dönüşümün ülkemiz için ne kadar gerekli olduğunu gösteriyor. Arkadaşlarımızla ve Valimizle görüştüm. Metruk binalarda yıkılmalar var, onun dışında herhangi bir hasar olmadığı bilgisi verildi. Çatılardan düşen kiremitlerden ve malzemelerden kaynaklanan yaralanmalar var. Ekiplerimiz beş ayrı noktada çalışmalarını ve tespitlerini yapıyor. 

"Bugün Denizli Acıpayam'da bir deprem meydana geldi, deprem gerçeğini bugün bize bir daha hatırlattı. 5,5 şiddetinde oluşan depremde ilk belirlemelere göre ağır hasarlı 139 binamız var, hafif hasarlı 132 binamız var, yıkık da 7 binamız olmak üzere toplamda 278 yapıya ilişkin tespitler yapıldı. Bunlar ön tespitler, arkadaşlarımız 5 bölgede sahadalar, tespitlere devam ediyorlar. 22 tane de yaralı vatandaşımız var. Bu vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

"CAN KAYBI YOK"

NTV'ye konuşan Acıpayam Belediye Başkanı  Hulusi Şevkan, "Can kaybı yok. Bir köyle ahşap bazı evlerin hasar gördüğü belirtiliyor. Binaların özellikle çatı katlarında çatlamaların olduğu bacaların sarsıntıyla düşmesinden korkuyoruz. Onun tedbirini alıyoruz" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da NTV canlı yayınına telefonla bağlanarak değerlendirmelerde bulundu. "Şu anda bize yansıyan hayati anlamda bir olumsuzluk ve sıkıntı yok" diyen Zolan, "Birkaç evle ilgili hususlar var, ekiplerimiz ilgileniyor" dedi.

BÖLGEDE BÜYÜK DEPREM RİSKİ VAR MI? PROF. DR. OKAN TÜYSÜZ ANLATTI

Devam eden artçı sarsıntıların vatandaşları tedirgin ettiğini belirten Zolan, "Vatandaşlarımız heyecan anlamında üst seviyede. Deprem çok zor ve önlemi de mümkün değil. Bununla ilgili tedbirler alınıyor. Artçılar gelmesi sebebiyle ilk yapılan iş dışarı çıkmak oluyor. Esas sarsıntı olmuş gibi" ifadelerini kullandı. 

PROF. DR. ŞÜKRÜ ERSOY: BEKLENMEDİK, SÜRPRİZ BİR DEPREM DEĞİL

Zolan, depremin merkez üssü olan bölgelerde bazı hasarlar olduğunu bir ev ile ilgili de yangın ihbarı aldıklarını dile getirdi.

Denizli Valisi Hasan Karahan, "Gelen ilk bilgilere göre can ya da mal kaybı yok. Depremin merkez üssüne yakın konumdaki Yeşildere köyünde bir iki binanın duvarında çatlak oluştu. Ancak araştırma devam ediyor. Şimdilik önemli bir şey yok. Çok şükür" dedi.

"120 HANENİN 15'İ YIKILDI"

Acıpayam'da 151 haneli Yeniköy'ün Muhtarı Mehmet Biçer, girilemeyecek halde olan 6 ev bulunduğunu açıkladı.

Uçarı Mahallesi Muhtarı Serkan Aydın, 120 hanenin 15'inin yıkıldığını, can kaybı olmadığını duyurdu.

Yeşildere Muhtarı Selçuk Selçuk, 24 evde hasar meydana geldiğini kaydetti. (NTV)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.