BUSMEK Almanya’da boy gösterdi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa’da nitelikli işgücü oluşumuna büyük katkı sağlayan, 7’den 70’e herkesi kucakladığı için ‘Halk Üniversitesi’ olarak anılan Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK), Almanya’da düzenlenen fuarın ilgi odağı oldu.

Almanya’nın Hessen eyaletinde yer alan Rüsselsheim düzenlenen Sonbahar Kermesinde BUSMEK de kursiyerler tarafından yapılan eserlerle yer aldı. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne bağlı Ayasofya Camii Derneği’nin düzenlediği etkinlikte kurulan stantlarda BUSMEK farkını ortaya koydu. Etkinlikte yöresel tatlar, tanıtım stantları, satış stantları ve el sanatları stantları bulunurken Çini, Filografi ve Tezhip alanlarından oluşan BUSMEK standına Almanlar büyük ilgi gösterdi.

Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, Din Hizmetleri Ataşesi Sıddık Yıldırım ve DITIB Dernek Başkanı Muzaffer Lal da BUSMEK standını ziyaret etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Karaman ve beraberindeki Çini, Filografi ve Tezhip öğretmenleri, standı ziyaret eden konuklara Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSMEK’in faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.