Bursa turizminde tanıtım atağı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bugüne kadar hayata geçirdikleri projeleri anlattı, Bursa’nın gelecek vizyonunu açıkladı. Bir şehre verilebilecek özelliklerin neredeyse tamamının Bursa’ya verildiğini bu nedenle çok şanslı olduklarını, 21 Organize Sanayi Bölgesi bulunan, nüfusu 3 milyona dayanan kentte göçle birlikte şehirleşme anlamında bazı olumsuzluklar yaşandığını, tüm bunlara rağmen Bursa’yı ‘tüm zamanların en güzel şehri’ olarak nitelendirdiklerini anlatan Başkan Aktaş, Bursa’nın sanayi kimliğinin devam edeceğini, ancak klasik sanayileşmenin yerini teknojiye dayalı, katma değeri yüksek üretim yapan sanayinin alacağını kaydetti.

Tanıtım atağı

Bursa’nın gelişen yüzünün turizm olduğunu, turizmin de ancak tanıtımla gelişebileceğini ifade eden Başkan Aktaş, bu manada hayata geçirdikleri tüm etkinlikleri uluslararası boyuta taşıma gayretinde olduklarını vurguladı. Halen 8. Uluslararası Fotoğraf Festivaline ev sahipliği yaptıklarını hatırlatan Başkan Aktaş, Fransa, Sırbistan, Azerbaycan, Brezilya, Bulgaristan, İran, İtalya, Romanya, Şili, Afganistan, Hindistan ve Türkiye’nin içinde bulunduğu 12 ülkeden 165 fotoğraf sanatçısını 1500’den fazla fotoğrafla Bursa’da ağırladıklarını belirtti. Fotoğraf festivali ile eş zamanlı olarak gerçekleştirdikleri Doğa Sporları ve Doğa Turizmi Günlerine de değinen Başkan Aktaş, “Dağı, ovası, denizi, gölleri, şelaleleri, doğal güzellikleriyle çok özellikli bir şehirde yaşıyoruz. Ancak bu değerleri sadece bizim bilmemiz yeterli değil. Bu değerlerimizi yurt dışında anlatmamız gerekli. Özellikle doğa sporlarıyla alakalı Bursa’da müthiş bir altyapı var ve bu konuda trend sürekli artıyor. İstanbul’a yakın olmak büyük avantaj. Yatak kapasitesi, ulaşım, sosyal tesisler gibi altyapıyı hazırlıyoruz. Lakin en önemlisi bu değerlerimizi anlatmamız lazım. Bunun için önümüzdeki yıl dünyanın farklı ülkelerinde 15 değişik turizm fuarına katılarak adeta gövde gösterisi yapacağız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.