Bursa termaliyle dünya vitrinine çıkıyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Uluslararası sağlık hizmetleri alanında Türkiye’de sunulan hizmetlerin tanıtımını yapmak, kamu ve özel sektörün sağlık turizmine yönelik faaliyetlerini desteklemek ve koordine etmek amacıyla kanunla kurulan Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ) Bursa’nın termal kaynaklarını mercek altına aldı.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre dünyada sağlık turizmi harcamaları 500 milyar doları bulurken, Bursa’nın sahip olduğu termal kaynaklarının dünya vitrinine çıkması için ilk ciddi adım atıldı. Kanunla kurulan Sağlık Bakanlığı’nın iştiraki Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ) Bursa’nın termal kaynaklarını mercek altına aldı.

Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ) Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, kentin potansiyelini yerinde görmek için Bursa’ya geldi. Bursa’da termal kaynakların sağlık turizminde aktif olarak kullanılmasına yönelik yol haritasının belirlenmesi amacıyla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milletvekilleri Mustafa Esgin ve Refik Özen, İl Sağlık Müdürü Dr.Özcan Akan, USHAŞ Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya ve Bursa Sağlık Turizmi Derneği yöneticilerinin katılımıyla bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda kamu ve özel sektör tarafından yapılan sağlık yatırımları, mevcut termal kaynaklar, termal kaynakların sağlık turizmine entegrasyonu gibi konular masaya yatırıldı.

Türkiye’deki sağlık sisteminin yurt dışında en iyi şekilde anlatılması ve sağlık turizminin geliştirilmesine yönelik faaliyet gösterdiklerini dile getiren USHAŞ Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, Türkiye’ye daha nitelikli sağlık turistleri getirebilmek için birçok yetkiye sahip olduklarını vurguladı. Sağlık Bakanlığı’nın bir iştiraki olduklarını, yurt içi ve yurt dışında ofisler açarak, Türkiye’ye gelen sağlık turist sayısını artırmayı amaçladıklarını ifade eden Kılıçkaya, “Medikal turizmde nitelikli bir ülkeyiz. Şehir hastaneleri, yeni yatırımlar, rekabetçi fiyat politikamız ve teknolojimizle etraftaki birçok ülkeden daha iyiyiz. Termal olarak da gerek altyapı gerekse suyumuzun kalitesi bakımında birçok noktada rekabetçiyiz. Bursa’da medikali termalle nasıl birleştirebiliriz, nasıl daha iyi şekilde Avrupa’dan turistleri çekeriz bunları değerlendiriyoruz. Bursa’ya ve ülkemize önemli hizmetler kazandırmak istiyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.