Bursa Plajları yaza hazırlanıyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 115 kilometre deniz sahili ve 180 kilometrelik göl sahillerinde bulunan plajlar yaza hazırlanıyor. Kış ayları boyunca plajları kaplayan yabancı otlar temizlenirken, kum eksilmesi yaşanan bölgelere kum takviyesi yapılıyor.

Bursa’nın sahil kenti kimliğini öne çıkarmak ve yaz turizminden de hak ettiği payı almasını sağlamak amacıyla çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yeni sezon hazırlıklarına da başladı. Sahil Hizmetleri Şube Müdürlüğü kıyı ve plaj temizlik ekipleri, özellikle halk plajlarında kış aylarında oluşan kötü görüntüleri ortadan kaldırmaya başladı. Hava şartlarının olumsuz etkileri ile sahilde kum eksilmesine bağlı olarak yaşanan bozulmalar da ekipler tarafından onarılıyor. Çalışmalar kapsamında her yıl olduğu gibi Mudanya ve Gemlik halk plajlarına kum nakil çalışmaları başladı. Kumla plajından başlayan kum nakil çalışmaları Mudanya Halk Plajlarında da devam ediyor. Plaj düzenlemelerinin yanındaki sahildeki soyunma ve duş kabinlerinin bakım onarımı da kısa zamanda yapılacak. Yapılan çalışmalarla tüm sahil bandının Ramazan Bayramı’na hazır hale getirilmesi planlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.