Bursa ‘32. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’ heyecanı başlıyor.

BURSA ARENA / Haber Merkezi

‘32. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’ heyecanı 7 Temmuz Cumartesi günü başlıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 32.’si düzenlenen ‘Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, 7-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Özgün formatıyla geleneksel çizgisini koruyarak bugünlere gelen ‘Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’, dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan kültürlerin, halk dansları olarak dünyaya yansımasını gözler önüne sunuyor.

24 farklı ülke

‘57. Uluslararası Bursa Festivali’ kapsamında gerçekleştirilecek ‘32. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’na bu yıl 24 ülke katılıyor. Bolivya, Brezilya, Gürcistan, Kolombiya, Güney Kore, Makedonya ve Rusya’dan Nijerya’ya kadar 24 ülkeden halk dansları ekipleri, kültürel birikimlerini Bursa’da izlenime sunacak. Bursa’nın 17 ilçesindeki sahnelerde 6 gün boyunca gösteriler de gerçekleştirilecek.

Yarışmada ayrıca Çin’den bir gösteri ekibi de yer alacak. Çengçou şehrinden katılan ‘Henan Art Troupe’ adlı topluluk 10 Temmuz Salı gecesi 45 dakikalık performansı ile Bursalılara muhteşem bir program sunacak. Kültürel mirası korurken aynı zamanda değerleri gelecek nesillere aktarmayı ve Bursa’yı uluslararası alanda tanıtmayı da amaçlayan yarışma kapsamında 19 farklı mekanda 183 gösteri gerçekleştirilecek.

Kortej 7 Temmuz’da

Bursa’da 7 Temmuz Cumartesi saat 18.30’da Heykel Atatürk Anıtı önünden kortej ile başlayacak gösteriler, 7 Temmuz akşamı saat 21.00’de Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu sahnesinde tüm ekiplerin 3’er dakikalık performansları ile devam edecek. 14 yerli ekibin de yer aldığı gruplar 8-9-10 Temmuz tarihlerinde de Nilüfer Nazım Hikmet Kültür Evi, Yıldırım Kaplıkaya Cazibe Merkezi, Huzurevi, Korupark ve Podyumpark’ın yanı sıra 17 ilçede halk danslarından örnekler sahneleyecek. Performanslar, 12 Temmuz Perşembe akşamı final programında, alanında uzman 8 kişilik uluslararası jüri tarafından değerlendirilecek. Dünyanın farklı kültürlerinin harmanlandığı yarışma ücretsiz olarak izlenebilecek olup, yarışma programına da www.bktstv.org.tr adresinde ulaşılabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.