Başkan Bozbey: "Yeşil Bursa denilince akla Nilüfer geliyor"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Nilüfer Belediyesi'nin, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Bursa Şubesi iş birliğiyle düzenlediği etkinlikte, Yüzüncüyıl Mahallesi’nde sedir, çam, akasya fidanları toprakla buluştu. Etkinliğe katılan Başkan Mustafa Bozbey, “Yeşil Bursa denilince artık akla Nilüfer geliyor” dedi.

Nilüfer Belediyesi, rutin ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerle birlikte ‘Yeniden Yeşil Bursa’ hedefiyle kenti yeşillendirmeye devam ediyor. Nilüfer Belediyesi ile Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Bursa Şubesi iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, 50 adet fidan toprakla buluştu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Baro Başkanı Avukat Gürkan Altun ile Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Bursa Şube Başkanı Türkan Aras ve üyelerinin katıldığı etkinlikte, Yüzüncüyıl Mahallesi Hakan Sepetçi Caddesi üzerinde bulunan alana, sedir, çam, akasya ve akçaağaç fidanları dikildi.

Nilüfer Belediyesi olarak bu yıl yaklaşık 30 bin fidanı toprakla buluşturduklarını vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, bunun yanında vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtıldığını, dernekler, sivil toplum kuruluşları ve rotary kulüpleriyle birlikte de birçok alana fidan diktiklerini belirtti.

Yeşil Bursa denilince artık akla Nilüfer’in geldiğinin altını çizen Başkan Mustafa Bozbey, “1970’li yıllardan sonra maalesef Yeşil Bursa’yı kaybettik. Nilüfer Belediyesi olarak yıllardır, Yeşil Bursa’yı Nilüfer’de oluşturmaya çalışan bir anlayışı ortaya koyduk. ‘Yeniden Yeşil Bursa’ hedefiyle ağaçlandırma çalışmalarımız, 1999 yılından bu güne devam ediyor. Bu hedefimizi büyük ölçüde başardığımıza inanıyorum. Eksiğimiz elbette ki var ancak ağaçlandırılacak daha çok alanımız var. Buraları da ağaçlandırmaya devam edeceğiz. Nilüferliler’den tek isteğimiz, bu alanları sahiplenmeleri ve korumaları. İnanıyorum ki bundan 10 yıl sonra, Nilüfer’de her yer yemyeşil olacak. Bu alanlar, ağaçların büyüdüğü ve altında insanlarımızın güzel vakit geçireceği yerler olacak. Destek veren Nilüferliler’e, Bursalılar’a gönülden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.