Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu, Everest Dağı'na tırmanacak

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu, iklim değişikliğine dikkat çekmek için 8 bin 848 metre ile dünyanın en yüksek noktası olan Everest Dağı'na tırmanacak.

Nisan ayı sonunda başlayıp 3 hafta sürmesi beklenen tırmanış, dünyanın dört bir yanındaki liderleri, tüketicileri ve işletmeleri iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için önlem almaya çağırma amacı taşıyor.

​Everest Dağı, küresel ısınmadan en çok etkilenen yerlerden biri konumunda. Everest'in de aralarında bulunduğu Himalaya Dağları, 2100 yılına kadar buzullarının 3'te 2'sini kaybetme riskiyle karşı karşıya.

Everest tırmanışı, şirketin ve CEO Hakan Bulgurlu'nun sosyal medya hesaplarından paylaşılacak.

Arçelik ekibi daha önce de; 2011 yılında Afrika'nın en yüksek zirvesi Kilimanjaro, 2017 ve 2018 yılında Avrupa'nın en yüksek dağı Elbrus, Ocak 2019'da ise Asya Kıtası dışında dünyanın en yüksek noktası olan Aconcagua tırmanışlarını gerçekleştirmişti.

Portföyünün yüzde 90'dan fazlası geri dönüştürülebilir ürünlerden oluşan Arçelik'in 2025 yılı itibarıyla üretimde karbon nötr olma hedefi bulunuyor. (Sputnik)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.