6. Akçalar İncir Festivali’ne büyük ilgi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği 6. Akçalar İncir Festivali, tüketiciyi incir üreticisiyle buluşturdu. En İyi İncir Üreticisi'nin seçildiği ve incirli lezzetlerin yarıştığı festivalde, Akçalar’ın ünlü siyah incirinin tadı damakta kaldı.

Nilüfer Belediyesi, Bursa'nın dünyaya açılan lezzetleri arasında yer alan siyah incirin tanıtımı için Akçalar Mahallesi'nde İncir Festivali düzenledi. Bu yıl 6'ncısı düzenlenen festivale ilgi büyüktü. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Aysel Okumuş'un da katıldığı festivalde Bursa ve çevre illerden çok sayıda vatandaş yer aldı. “En İyi İncir Yetiştiricisi”nin seçildiği festivalde, “İncirli Lezzetler Yarışması”nda da farklı tatlar birincilik için yarıştı.

BOZBEY: ÜRETİCİYE DESTEĞİMİZ SÜRECEK
Yerli üreticilerin stantlarının da yer aldığı festivalde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, üreticilerin beklentilerinin karşılanması için tarımsal faaliyetleri destekleyeceklerini söyledi. Akçalar’ın, siyah incirin en lezzetli ve en yoğun olduğu bölge olduğuna dikkat çeken Başkan Bozbey, üreticilerin hedefledikleri gelire kavuşmaları konusunda sıkıntılar yaşandığını belirtti. Bu konuda çeşitli projeler geliştirdiklerini söyleyen Bozbey şöyle devam etti: “Kurmuş olduğumuz tarımsal amaçlı kooperatifimizle birlikte üreticilerimizin daha fazla gelir elde etmesi için bu alanda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bugüne kadar emeği geçenleri, destekleyenleri kutluyorum. Tarımla ilgili çalışmalarımızın daha da artacağını burada paylaşmak istiyorum. Çünkü biz, tarımsal alanda yaşayan insanlarımızın bütün faaliyetlerini bulundukları bölgede yürütmelerini istiyoruz. Bu projeleri bu nedenle yürütüyoruz."
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İncir Festivali’nde düzenlenen ‘En İyi İncir Yetiştiricisi” ile “İncirli Lezzetler” yarışmalarına katılanlara ve değerlendirmeleri yapan jüri üyelerine de teşekkür etti.

İNCİRLİ LEZZETLER YARIŞTI
Festivalde düzenlenen “En İyi İncir Yetiştiricisi Yarışması”nda 17, “İncirli Lezzetler Yarışması”nda da 22 yarışmacı arasından dereceye girenler, jürinin değerlendirmesiyle belirlendi.
Üreticilerin desteklenmesi amacıyla her yıl düzenlenen "En İyi İncir Yetiştiricisi Yarışması"nda birinci olan Ali Kabadayı 1000 liralık ödülünü Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Aysel Okumuş'tan aldı. Yarışmada ikinci olan Özcan Şimşek 750 TL, üçüncü olan Mehmet Kabadayı da ürettikleri incirlerle 500 TL'lik ödülün sahibi oldu.
Jüri üyelerinin değerlendirirken zorlandığı "İncirli Lezzetler Yarışması"nda da, katılımcılar incirli gözleme, incirli lahana sarma gibi farklı lezzetlerle jüri karşısına çıktı. Yarışmada, incirli baklava ile Neslihan Mera birinci olarak 1000 TL kazandı. çikolatalı turta ile yarışmaya katılan Münise Suna ikinci, incirli lahana sarma ile jüri karşısına çıkan Beyza Şenbiçer de üçüncü oldu.
Nilüfer Belediyesi'nin 6. Akçalar İncir Festivali'nde Bursa'nın ünlü şeflerinden Emre İdrisoğlu da, "İncirli Lezzetler Atölyesi"nde katılımcılara incirle yapılan farklı lezzetlerin tarifini verdi. Şef Emre İdrisoğlu, festivalde yeni çıkan kitabı "Chef Olmak İstiyorum" adlı kitabını da imzaladı.

FESTİVAL COŞKUSU
Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun dans gösterileriyle renklenen festivalde, 90'lı yılların unutulmaz sanatçılarından Ali Güven de sahne alarak katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Birbirinden hareketli şarkılarla izleyiciyi coşturan Ali Güven, yaklaşık 2 saat süren konserde herkesi eğlendirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.