Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba!

Son zamanlarda çok ilgilendiğim bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum: Değişim!

İnsanlığın pozitif yönde bir değişimi mümkün mü?

Herkes savaşlar, kavgalar bitsin istiyor, barış ve huzur içinde yaşasın insanlar, sevgi dolu ilişkiler olsun istiyor, ama bu mümkün olamıyor.

Çünkü herkes başkalarının değişmesini istiyor. Aslında kişi kendisinden başlamalı değişime. Birey değişince toplum da değişmeye başlar. Toplum bireylerden oluşuyor. Bir kişinin bile değişmesi toplumun değişmesine neden olur. O zaman değişim dalga dalga yayılır…

İşte bu yüzden bir kişinin bile değişmesi çok önemlidir. Çünkü bir kişi bile bilinçlenip pozitif yönde değişince, toplumda da gerçek bir değişim başlayacaktır.

Günümüzde insanlar topluma uyum sağlamak ve bir yer edinmek için doğallığından vazgeçmek zorunda kalmaktadır. Böylece insanlar kendisine yabancılaşmakta, bütünlüğünü kaybetmekte ve negatif duygularla dolu hale gelmektedir. Bu durum bedensel, duygusal ve zihinsel yapıda hasarlara neden olmaktadır.

Peki, bu noktada çözüm nedir?

Çözüm; bireyin tekrar öz doğasına dönmesi ve bütünlük içinde hayatını sürdürmeye başlamasıdır.

Ama bu değişim öyle sadece istemekle olamıyor maalesef. Bu istek ilk adım. Değişim için kesinlikle bir yöntem, çalışma ve çaba gerekiyor.

Her bireyin değişimi gerçekleştirmesi için bir değişim organizasyonu olmalı, yani değişim tesadüfî olmamalı, bilinçli olmalıdır.

İşte Dünya Değişim Akademisi tam da bu konuda insanlığa yararlı olacak bilimsel teknikler, uygulamalar sunuyor. Burada uygulanan tekniklerle insanlar, değişim sayesinde yaşamı çirkinleştiren ve zayıflatan şeylerin yerine, yaşamı güzelleştiren ve güçlendiren şeyleri koyabiliyor. Değişim sayesinde birey, yıkıcı olan güçleri yapıcı güçlere dönüştürebiliyor.

İhtiyaç duyulan her konuda değişim programları var ve bunları herkes uygulayabiliyor. Birçok insan bu teknikler sayesinde hayatını pozitif yönde değiştiriyor. Uygulamaların etkileri çok güçlü ve kısa zamanda seçilen konuyla ilgili pozitif yönde kalıcı bir değişim oluyor.

Değişim programlarını seçerken insanlar içinde bulundukları duruma göre kendilerine uygun olanı seçebiliyor veya bu konuda değişim uzmanından yardım alıyor. Bu programlardan bazıları; stresten özgürleşme, öfkeyi dönüştürme, başarılı olma, kıskançlığı aşma, korkuyu aşma, depresyondan özgürleşme, affetme vs. Düşünün bir kere! Her birey bu programları uygulayıp kendini daha iyi hale getirdiğinde -yani daha özgür, daha motive, daha cesur, daha özgüvenli, daha yaşam dolu, daha sevgi dolu olduğunda- onun çevresindeki ailesi, arkadaşları, akrabaları ile olan ilişkisi ve iletişimi nasıl pozitif yönde değişir ve onlar nasıl pozitif yönde etkilenir bu durumdan?

Her bir birey pozitif yönde değişince bireylerden oluşan toplum da değişmeye başlar ve hepimizin özlediği sevgi ve barış ortamı tüm dünyada yaşanabilir!

Öyleyse haydi gelin önce kendimizi değiştirmeye başlayalım, ne dersiniz?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.