Dünyada ve Ülkemizde futbol sadece sahada oynanan bir spor dalı değildir. Yaşam biçimi haline gelmiş, peşinde büyük kitlelerin koştuğu bir araçtır. Gerçekten büyük bir kitleye ulaşılabilen bir iletişim organı olan futbol karşılaşmaları, bazen sosyal yardımlaşma projelerinde de kullanılmaktadır. 

Bu anlamda hafta sonu Bursaspor’un organize ettiği ve köklü kulüplerimizden Fenerbahçe’nin konuk olduğu “çok özel” bir maç yapıldı. 

Adı gibi gerçekten bir özel karşılaşma oldu. Ve bu karşılaşma Dünya ve Ülkemiz çocuklarına farkındalık yaratmak adına organize edildi. 

Lösev, Türkiye Down Sendromlular Derneği, Otizm Vakfı, ENSEV Fiziksel Engelli Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı, Bursa Yetimder, Bursa Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği, Bursa Özel Eğitim, Bursa Çocuk Gelişimi ve Eğitimcileri Dernekleri'nden özel misafirler stadyumda yerini aldı. Gerçekten çok hoş görüntüler ortaya çıktı. 

Maçın başlama vuruşunu da gecenin özel konuklarından heyecanlı minik kardeşlerimiz yaptı.  

Maç öncesinde her iki kulüp oyuncuları ve yetkilerine dernekler adına plaketler verildi. Kulüpler tarafından derneklere formalar hediye edildi. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursaspor kulübü başkanı Mesut Mestan tarafından karşılaşmayı izlemeye gelen çocuklara Bursaspor formasını dağıttı.

Çocukların yüzündeki mutluluk görülmeye değerdi.

Çünkü karşılaşmanın galibi onlardı ve sahada kimin gol attığının önemi yoktu…

Bu çok özel karşılaşmadaki güzelliklerden bir kez daha görüldü ki;

Futbol sadece saha içi ve saha dışı çirkin olayların yaşandığı, rakiplerin birbiriyle puan mücadelesi verdiği bir savaş değildir. Futbol ya da diğer spor dalları çok iyi birer toplumsal iletişim aracıdır. Yeter ki gereğince kullanmasını bilelim…

Anlamlı gecede emeği geçen herkesi alkışlamak ve teşekkür etmek gerekir. Bu tür organizasyonların çoğalması dileğiyle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.