Sevgili Dostlar bu ülkede tarihçi diye geçinen ama tarihi saklayan rezillere karşılık tarih kitapları da yazıyorum. İnşallah bir yayınevi bulursam bastıracağım. Özellikle Gizli Tarih konusunda.. İsmini taşıdığım sevgili dedem Ali Çavuş Çanakkale Gazisidir ve Bursa da İsabey köyü mezarlığında yatmaktadır. 1995 yılında da mezarını yaptırmak bana kısmet olmuştur.

İnternette "Çanakkale bir Haçlı Seferi midir" diye yazınca pek az bilgi bulursunuz. Bu savaşı analiz bile etmeyen bizim tarihçilerimiz 100 yılı aşan sürede yazdıkları kitaplarda Türk Askerini övmüşler, kahramanlık olaylarını yazmışlardır. Bunlar da yazılacak ama Batı’nın Haçlı Seferleri’nin intikamını almak için hazırladığı bu orduya o kadar büyük güvenleri vardı ki; 1 hafta içinde İstanbul’a gireceklerdi. Kenti gemilerden ateş ederek bombalayacaklar ve halkın Anadolu’ya kaçmalarını sağlayacaklardı. Böylece Fatih Sultan Mehmet’ten de intikam almış olacaklardı. Osmanlı'yı sevenlere göre Osmanlı kutsaldır. Çanakkale Zaferi çok önemlidir. Bu konuda kitap yazdım 3 yıldır yayıncı bulunca bastıracağız.

ÇANAKKALE’NİN TARİHE ETKİSİ

General Harington'un 1958 yılında yayınlanan anılarında "komutan olarak atandığını ve 7 gün içinde Çanakkale'yi bombalayarak geçip İstanbul'a saldırılmasını istendiğini" yazar. Amaç katliam yapmak ve Türkleri Anadolu'ya sürmektir. Çanakkale’yi geçemeyince İngilizler ve Haçlı Ordusu yüzünden Rusya'da iktidara Sosyalistler geldi. Lenin Kurtuluş Savaşında silah-cephane ve para yardımı yaptı.

Biz de 2. Dünya Savaşında Boğazlardan Almanları geçirmeyerek vefa borcumuzu ödedik. İngiliz ve Amerikan yanlısı tarihçilerle birlikte Osmanlı'yı kötüleyenler de yanlış yapıyor. Önemli olan tarihi tarafsız günahı ve sevabıyla birlikte yazmaktır. Tarihi de doğru yazmak, yapmak gibidir, sözü de önemlidir.

ÇANAKKALE SAVAŞI BİR HAÇLI SEFERİDİR. YAKLAŞIK 700 YIL KADAR SONRA ANADOLU TOPRAKLARINA HAÇLI ORDULARI GELMİŞTİR. DÖNEMİN İNGİLİZ BASINI DA BÖYLE YAZAR.

Bu konuda kitap yazan tek adam, Thomas F. Madden “Haçlılar (Crusades)” isimli referans kitabında, 1. Dünya Savaşının “Son Büyük Haçlı Seferi” olduğunu yazıyor. Birçok tarihçi 1. Dünya Savaşı’nı “tüm savaşları sona erdirten savaş” olarak görür. Bu tarihçiler, Almanya savaşı kazansa bile, haçlı seferlerinin temel hedefi olan “kutsal toprakların Müslümanlar ve Türklerin elinden alınması” konusunda, savaş sırasında Almanlarla anlaşma sağlandığını ileri sürüyorlar. Nitekim, İngiliz General Allenby Aralık 1917’de Kudüs’ü (Jerusalem) teslim aldığında, İngiliz gazeteleri Aslan Yürekli Rişar’ın (Richard The Lionheart) hayalinin nihayet gerçekleştiğini yazdılar.07.01.2014 - 02:30 Milliyet Gazetesinde Yaman Törüner köşesinde yazdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.