Kısa adı “AYŞAD” olan “Aşıklar, Yazarlar ve Şairler Derneği”  23 Aralık 2017 tarihinde “BURSA Ördekli Kültür Merkezinde”, ahirete intikal etmiş aşık, şair ve yazarlarımızın anılması için bir etkinlik yapmıştır. Bu derneğin Onursal Başkanı olmam nedeniyle aynı zamanda Kurucusu ve Başkanı olduğum BATTAM “Batı Trakya Türkleri Araştırma Merkezi” ni de temsilen 1. dereceden sorumlu olarak görev aldım.

Bu organizasyonumuzda Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu (ASKEF)’i temsilen Genel Başkanı Savaş Ünal da iştirak ederek destekte bulunmuştur.

Bu etkinlikte asıl amaç, derneğin kuruluşundan bu güne kadar, Türk diline ve edebiyatına hizmeti geçmiş, eserler bırakmış, aşık, şair ve yazarları anma etkinliği düzenlemekti... Ayrıca Sarıkamış, Çanakkale, Türk-Rus savaşında ve diğer cephelerde vatan için savaşmış ve şehit düşmüş şehitlerimiz de bu etkinliğe dahil edildi...

Bu da yetmedi etkinlik daha da genişletildi; Ahirete intikat etmiş “Tarih Boyunca Türk Dünyası Şehitlerimizi Anma Etkinliği” şeklinde ortaya çıkılmış oldu...

Bursa ve Türkiye dışından gelen misafirlerimize, Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüsle şehrimizin tarihi yerlerinin gezilmesi proğramı da dahil bu etkinliğimiz 3 gün sürmüştür.

Bursa dışından şair, ozan, yazar ve aşıklar ile Bursa’mızdan da çok sayıda izleyici, şair, yazar ve aşıklarımız katıldılar.. 

Ördekli Kültür Merkezinde gerçekleştirilen plaket ve ödül proğramının sunuculuğu Gebze Türk Kültür Derneği Başkanı Mustafa Bey tarafından başarılı bir şekilde yapıldı..

Ahirete intikal etmiş “Dünyadaki Tüm Türk Şehitlerimiz” için saygı duruşunu müteakiben İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunarak, dualar edilerek proğram başladı.

Sponsorlarımıza (Altın, gümüş ve bronz) günün anısına birer plaket takdim edildi..

Ayrıca Azerbaycan Bakü’den gelen yazar ve şaire Şafak Sahipli, ASKEF Başkanı Savaş Ünal, Kırım Tatarları adına katılan “Kulak Avcıları” ve “Sürgün Gecesi” romanlarının yazarı “Nogay” Şair Av. Hasan Devrim, İzmir’den 15 yaşından beri kitap yazmaya başlamış ve bu güne kadar 624 kitap eserini Türk Kültürüne kazandırmış olan 88 yaşındaki “Özgür Eğitim Yayınları” sahibi ve şair, yazar Mevlüt Kaplan’a plaketleri takdim edildi.

Bursa’dan ödüle layık görülenler de şöyle oldu;

Bursa Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik,

Bursa Osmangazi Kültür Müdürü Kenan Kır,

Şair, yazar Turgut Tüfekçibaşı ve Dr. Galip Uzunca,

“Bursa Arena Gazetesi Sahibi ve Başyazarı” Hüsamettin Taşdemir,

“Yeşil Bursa Dergisi Yayın Koordinatörü” Kemal Çankaya, Yayın Danışmanı Hüseyin Genç ve Türkan Genç

Kent Konseyi Tarihi Kültürel Miras Koruma Grup Başkanı Kenan Yetişen,

Yazarlar Rüştü Maviçiçek ve Fevzi Şen..

Ayrıca bu etkinliğin oluşumunda büyük katkıları olan “ASKEF Üstün Hizmet Ödülü” Prof. Dr. (hc) Özkan Hüseyin ve Vahdettin İsildak’a “ASKEF” Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Ünal tarafından takdim edildi..

Etkinliğimizde ayrıca yurt içi ve yurt dışından iştirak eden 76 şairimiz birer şiir okudular.

Bu etkinliğimizde “Kuvva-i Milli’ye ve Misak-ı Milli Ruhu” ile hareket edilmiştir.

Sponsorlarımız sayesinde hiç bir sorun yaşanmadan başarıyla sonuçlanmıştır.

Plaket ve ödüllerini hak edenleri kutluyor; etkinliğimize emeği geçenlere ve iştirak edenlere de şükranlarımı sunuyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.