Her parça kendi içinde bir bütündür.

Hücre, atom, kalp, insan, dünya.....

Bütünler bir arada da bütündür ve buna "bütünsellik" diyoruz.

BÜTÜNSELLİK; SONUÇ DEĞİL SÜREÇ İÇİNDEDİR.

Bütünsellik yaşamın kendisidir, soluk alır verir, genişler, değişir, birbirini etkiler, birbirine akar. Sığırcıkların havadaki dansı gibi hem tek hem de bütünsel bir uyum gözlenir. Kişilerin bireysel farkındalığı ile tüm var oluş bir bütündür.

Sabitleşen, tanımlanan, sınırları kesinleşen her şey çöküşe yönelir. İnsan, bütünsellik oyununda en az dört akış içinde varlığını sürdürür. Önce görünen yaşama, can merkezli yaşama uyum sağlar. Denge aralığındaki oyunu kavrar, kendine söylediği yalanları fark eder, uygun davranışları seçer. Sonra dikey akış, ruh merkezli kanala geçer. Orada kendine ait, özel özelliklerini fark edip yaşama geçirir. Vicdanını dinler, sezgilerini açar.

Bu işleyişte güzellik, güzellikle çoğalır. Öz merkezli bütünsellik o zaman yaşanır. İnsan, bütünsel bir bakışa ulaştığında asla ayırım yapamaz. Çok sevinip, uzun süreli üzülemez. Çünkü bakış açısı, açısızdır. Bende biz, bizde ben yaşanır.

Bu, bizim arzumuzun gücüne, nefisimizin eğitimine ve yargısız çocuk bakışına ulaştığımız oranda genişler. Bütünsellik oyununun başarıya ulaştığını mükemmel müzik parçalarında, şahane resimlerde, olgun insanlarda görebiliriz. Güzelliğimizin açığa çıkması dileğiyle.

BİZDEKİ GÜZELLİĞİN TOZUNU SADECE BİZ ALABİLİRİZ.

Sizlere “Bütünsellik oyunu” isimli resim çalışmalarımdan örnekler vereceğim. Bu çalışmalar, 2019 ARTANKARA sanat fuarında sergilendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.