Zorlu Tekstil Grubu teknik tekstil ürünlerini sergiledi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ev tekstili ürünleri ve polyester iplik üretiminde Avrupa’nın en büyük entegre üreticisi olan Zorlu Tekstil Grubu, teknik tekstil alanında dünyanın önde gelen fuarlarından Techtextil Fuarı’na katıldı.

14 – 17 Mayıs 2019 tarihlerinde Almanya’nın Frankfurt kentinde gerçekleşen fuarda Zorlu Tekstil Grubu’nun teknoloji ve Ar-Ge’de yakaladığı başarının ürünü olan iplik ve bu ipliklerden üretilen kumaşların yanı sıra kesilmeye dayanıklı eldiven, kumaş havalandırma kanalı gibi kumaş örnekleri de sergilendi.

Zorlu Tekstil Frankfurt’ta iki yılda bir düzenlenen ve teknik tekstilde dünyanın önde gelen fuarlarından olan Techtextil Fuarı’na katıldı. Zorlu Grubu’nun ilk şirketi olan, yıllık 200 bin ton iplik üretimi ile tek başına Türkiye’nin polyester iplik üretiminin büyük bir kısmını karşılayan Korteks, Ar-Ge merkezinde geliştirdiği yenilikçi, fonksiyonel, katma değerli ipliklerini ve inovatif ürünlerini Techtextil Fuarı’nda gözler önüne serdi. Korteks ekibinin geliştirmiş olduğu iplikler Mühendislik, Fonksiyonellik, Konfor ve Performans, Sürdürülebilirlik başlıkları altında sunuldu ve fuarda beğeni topladı. Fuarda ayrıca Zorluteks’in yenilikçi kumaş örnekleri de yerini aldı.

Otomotiv tekstiline inovatif çözümler sunuyor

Son teknoloji ürünü olan iplik örneklerini ziyaretçilerle buluşturan Korteks, otomotiv tekstili gibi uzun vadeli teknik tekstil projelerinde renk sürekliliğini sağlayan DOPE DYED teknolojisi ile su tüketmeden üretilen renkli polyester ipliklerini de sergiledi. Bobin boyalı üretime göre 50 kat daha az elektrik ve 1500 kat daha az su harcayan DOPE DYED teknolojisi ile renklendirilen iplikler, Oeko-tex Standard 100 kapsamında üretiliyor.

Tarım ürünleri tekstile dönüşüyor…

Çevreye duyarlı ürünlerine bir yenisini ekleyen Korteks’in fuarda sergilediği bir diğer ürün ise hammaddesi plastik şişeler olan geri dönüştürülmüş polyester filament iplikler oldu. İpliklerin üretiminde plastik şişe atıklarını tekrar kullanan Korteks, enerji tasarrufunun yanı sıra su ve hava kaynaklarında sera gazı emisyonu ve kirlilik seviyesinin azaltılmasına da katkıda bulunmuş oldu. Ayrıca mısır, şeker kamışı gibi yüksek oranda nişasta içeren tarım ürünlerinden elde edilen PLA ipliklerinden elde edilen ürünler ziyaretçilerin ilgi odağındaydı.

Zorluteks de teknik tekstil kumaşları ile dikkat çekti

Bünyesindeki perde ve ev tekstili üretim tesisleri, pazarlama şirketi ve dünyaca ünlü markaları ile ev tekstilinin global ve lider kuruluşlarından olan Zorluteks de Korteks ana standının içerisinde teknik tekstil ürünlerini sergiledi. Zorluteks’in, anti-bakteriyel kumaşlar, Kendini Temizleyen Stor perdeler, PVC içermeyen Sun Screen kumaşları, elektro manyetik kumaşları, kalkanlama kumaşları ve yüksek UV dayanımlı bahçe ve tente kumaşları da inovatif özellikleriyle fuarda dikkatleri çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.