Zil çaldı, okullar şenlendi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye’de 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmen ile Bursa’da 550 bin öğrenci ve 35 öğretmenin ders başı yaptığı 2018-2019 eğitim öğretim yılı, Bursa’da Kestel Atatürk İlkokulu’ndaki törenlerle başladı.

Türkiye genelinde 18 milyon öğrenci yaz tatilinden sonra tekrar okula dönmenin, yeni okula başlayan binlerce minik öğrenci ise ders başı yapmanın heyecanını yaşıyor. Bursa’da da 2017-2018 eğitim- öğretim yılı Kestel Atatürk İlkokulu’ndaki törenle başladı. Törene Vali İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Kestel Kaymakamı İskender Yönden, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, kamu kurumlarının temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı. Tören öncesi öğrenciler Vali İzzettin Küçük ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a çiçek takdim etti.

Tüm tedbirler alındı

Türkiye’de 18 milyon öğrencinin ve 1 milyon öğretmenin okulları ve şehirleri şenlendirmeye başladığını ifade eden Bursa Valisi İzzettin Küçük, okulların, çocukların ikinci evleri olduğunu hatırlatarak gerekli tüm tedbirlerin alındığını açıkladı. Servis şoförlerinden okul çevresindeki satıcılara, kantinde satılanlardan temizliğe kadar her aşamada incelemelerin yapıldığını anlatan Vali Küçük, ailelerin gönül rahatlığıyla çocuklarını okullara gönderebileceklerini söyledi. Kamera sistemlerinin birçok okulda kurulduğunu, kurulmaya da devam ettiğini aktaran Vali Küçük, çocuklara, ailelere ve öğretmenlere tavsiyelerde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger de yeni eğitim ve öğretim yılının Bursa’ya ve Türkiye’ye hayırlar getirmesini diledi. Bursa’da 1590 okulda 35 bin 260 öğretmen ve idarecinin, 559 bin öğrencinin yeni eğitim öğretim dönemine başladığını açıklayan Dülger, 45 bin minik çocuğun da ilk kez okullu olduğunu belirtti. Okullarda devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Dülger, Suriyelilere yönelik Türkçe eğitimlerin de devam ettiğini ifade etti.

Okul Müdürü Mustafa Altay da yeni eğitim ve öğretim dönemine hazır olduklarını, çocukların gelişimi için gerekli tüm çabayı göstereceklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiir ve halk oyunları gösterisi sergiledi. 4. sınıf öğrencileri de bu sene ilk kez okula başlayan 1. sınıf öğrencilerine çiçek verdi. Üniversite ve lise sınavlarında derece yapan eski mezunlara da protokol tarafından hediyeler verildi.

Törenin sonunda Vali İzzettin Küçük ilk ders zilini çaldı. Daha sonra sınıfları gezen Vali Küçük ve maiyeti, öğrencilerle sohbet ederek çeşitli hediyeler takdim ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.