Türk Metal Sendikası'ndan 19 Ocak'ta dev Bursa Mitingi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türk Metal Sendikası, MESS ile aralarındaki ücret zammı uyuşmazlığı sonunda bu aşamada üyeleriyle birlikte güç ve birlik gösterilerini başlatıyor.

Yapacağı mitinler üzerinden MESS ile ilgili durumlarını tüm kamu oyuna aktaracağı anlaşılan Türk Metal Sendikası'nın ilk büyük mitinginin, özellikle otomotiv sektöründeki ağırlığı nedeniyle Bursa'da yapılacağı ilan edildi.

Bu büyük mitingin tarihi 19 Ocak 201919 Pazar günü.

Türk İş'in de bu mitinge destek vereceği öğrenildi.

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile metal işkolunda örgütlü bulunan sendikaların toplusözleşme görüşmelerinde son toplantıda da anlaşma sağlanamamıştı. Yaklaşık 130 bin işçiyi kapsayan sözleşme taslağında, İşveren MESS ilk 6 ay için ücret artışı teklifini yüzde 6.05’ten, yüzde 8’e yükseltti ancak sendikalar teklifi anında reddettiler.

Türk-İş’e bağlı Türk Metal Sendikası birinci altı ay için ortalama yüzde 26.28, DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası ortalama yüzde 34 zam talep etmişlerdi.  Yasaya göre sendikalar arabulucu raporunu aldığı günden itibaren 60 gün içinde grev kararı almak zorunda. Ancak grev kararı alınsa bile taraflar görüşmelere devam edebiliyor. Ayrıca hükümetin de karar verilmiş / hatta başlanmış olan bir grevi 60 gün süre ile erteleme hakkı mevcut. Erteleme süresinin sonunda anlaşma sağlanamazsa sözleşme hakeme gidiyor.

Türk Metal Sendikası'nın 19 Ocak günü yapacağı bu büyük mitinginde, işçileriyle birlikte "Grev" e hazır olduklarını açıklayacağı öğrenilmiştir.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.