'Teknolojiyi Kullan Bağımlı Olma’ Projesinin açılışı törenle yapıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

7 Kurumun ortaklığıyla gerçekleştirilen ‘Teknolojiyi Kullan Bağımlı Olma’ Projesinin açılışı dün Gürsu Adrenalin Park’ta büyük bir törenle gerçekleştirildi.

440 yeteneği gizli kalmış öğrencinin 2 günlük özel bir kamp programına tabi tutulacağı ‘Teknolojiyi Kullan Bağımlı Olma’ projesi kapsamında öğrenciler sosyal ve sportif aktiviteler yapacaklar, bu sürede çeşitli eğitimler alacaklar. Bursa’da bu alanda ilk olan projenin katılımcıları arasında Talebelere Hizmet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Erguvan Gençlik Derneği, Bursa Sosyal Medya Derneği, Afra Hatun Derneği ve Gürsu Belediyesi ile Milli Eğitim Bakanlığı bulunuyor. Proje, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla ilişkiler Genel Müdürlüğü’nün finansmanıyla hayata geçirildi.

İlk eğitimlerin başladığı bugün yapılan açılış töreni geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Törene, AK Parti Milletvekilleri Osman Mesten ve Atilla Ödünç, ev sahibi Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti İl Başkan Vekili, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Mustafa Sayılgan, İl Başkan Yardımcısı Ar-Ge Başkanı Gülten Doğrul, İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Adnan Türkyılmaz , MHP Gürsu İlçe Teşkilat Başkanı, Cihan Partisi Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Demir ve Kadriye Selime Çelik, Bursa İl Müftüsü İzani Turan ve Salih DÜLGER, Jandarma Komutanı, Proje ortağı STK temsilcileri, öğrenciler ve velileri katıldılar.

Ayrıca Türk Dili ve Edebiyatı Derneği adına Mustafa Süngü, Uluçınar Derneği adına Hasan Alkan katılım gösterdiler. Tören, Mustafa Basrık Hocadan Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sonrasında Milletvekilleri, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa IŞIK ile İl Müftüsü İzani Hocanın konuşmalarının ardından Salih Dülger Hoca da sohbet gerçekleştirdi.

Konuşmacılar, Gençliğin önemi ve iyi yetişmesi, maneviyatı yüksek bir gençliğin önemi konusuna özellikle değindiler. Teknoloji bağımlılığı konusunun önemli bir sorun haline geldiğini bu konuya özenle durulması gerektiğini vurguladılar. Barış Pınarı harekatına da değinen konuşmacılar Şehit olanlara rahmet dilediler. Konuşmaların bitiminde katılımcılara yemek ikramı da yapıldı. Katılımcılar ve öğrenciler, Adrenalin Park tesislerini gezdiler. Açılışla birlikte öğrencilerin özel kamp programı başlamış oldu. Projenin ileriki yıllarda da devam ettirilmesinin düşünüldüğü öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.