TEB, Uludağ Üniversitesi’nde “Dijital Finansal Okuryazarlık” eğitimi verdi

     BURSA ARENA / Haber Merkezi

TEB Aile Akademisi ile ülke genelinde yaklaşık 19 milyon kişiyi finansal okuryazarlık eğitimleri veren Türk Ekonomi Bankası (TEB), üniversite öğrencilerine fintech dünyasının dinamikleri, kodlamanın temel mantığı ve Blockchain teknolojisi başlıkları altında “Dijital Finansal Okuryazarlık Eğitimleri” veriyor. TEB, bu bağlamda 15 Kasım Perşembe günü Bursa, Uludağ Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu.

2012 yılında başlattığı finansal okuryazarlık eğitimleriyle bu alanda öncü olan Türk Ekonomi Bankası (TEB), TEB Aile Akademisi çatısı altında düzenlediği eğitimlerle ülke genelinde kamu kurumları, belediyeler, eğitim kurumları ve özel sektör çalışanlarından başlayarak, Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF gibi kurumlarla yaptığı iş birlikleriyle yaklaşık 19 milyon kişiye finansal okuryazarlık eğitimleri verdi.

Finansal okuryazarlık konusundaki öncülüğünü bir adım öteye taşıyan TEB, çağın gerekliliklerine uygun olarak yeni dönemde üniversite öğrencilerine yönelik “Dijital Finansal Okuryazarlık” eğitimleri gerçekleştiriyor. Bu kapsamda farklı şehirlerde ve üniversitelerde eğitimler düzenleyen TEB Aile Akademisi’nin son durağı ise Bursa Uludağ Üniversitesi oldu. Eğitim programı kapsamında yeni finansal teknolojiler arasında öne çıkan ve özellikle gençler tarafından oldukça ilgi gören Blockchain, Fintech, kodlama ve dijital dönüşüm gibi konular hakkında eğitimler veriliyor.

250 binden fazla gence ulaşması hedefleniyor

TEB’in Dijital Pazarlama Okulu iş birliğiyle düzenlediği ve Ekim ayında Sabancı Üniversitesi’nde başlayan eğitimler, Boğaziçi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi Uludağ Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Ayvansaray Üniversitesi olmak üzere 20’yi aşkın üniversitede gerçekleşecek.

Dijital Finansal Okuryazarlık eğitimleriyle bire birde yaklaşık5 bin, online eğitimlerle 250 binden fazla gence ulaşılması hedefleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.