"Tatilde bilgisayarlardan uzak durun"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu. Karneleri veren Başkan Bozbey, öğrencilerden, 3 aylık yaz tatilinde bilgisayar başında çok fazla zaman geçirmemelerini, sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunmalarını istedi.

2018 Eğitim öğretim döneminin sona ermesiyle birlikte öğrenciler karnelerine kavuştu. 3 aylık yaz tatiline başlayan öğrencilerin karne sevincine, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de NilVak Okulları ve Nedim Öztan İlk ve Ortaokulu'nu ziyaret ederek ortak oldu.Başkan Bozbey önce Yeni Karaman Mahallesi'nde bulunan NilVak Okulları’nda karne dağıtım törenine katıldı. Öğrencilere, tatillerini iyi değerlendirmeleri için önerilerde bulunan Bozbey, "Öncelikle çocuklarımız, öğretmenlerinin söylediklerini asla unutmasınlar, büyüklerinin söylediklerine uymaları da son derece önemli. Tatilde eğleneceksiniz, farklı yerler göreceksiniz ama kitap okumayı unutmayın" dedi. Hem ailelere hem de öğrencilere uyarıda da bulunan Başkan Bozbey, "Çocuklarımız, tablet, cep telefonu ya da bilgisayarın başında uzun süreler geçiriyorlar. Aileleri ve çocuklarımızı bu konuda uyarmak istiyorum. Çocuklarımız aileler tarafından bilgilendirilerek, bilinçlendirilerek mutlaka tablet bilgisayarlardan biraz uzak kalmalılar. Zamanın büyük bölümünü bunlar almamalı. Çocuklar spora, kültürel faaliyetlere ve kitap okumaya daha fazla zaman ayırmalı" diye konuştu. Başkan Bozbey, önerilerinin ardından öğrencilere karnelerini vererek ayrı ayrı kutladı.Bozbey, NilVak Okulları’nda eğitim gören oğlu Meriç’in de karnesini vererek, başarısı için kutladı. “BOL BOL KİTAP OKUYUN”

Bozbey, Nedim Öztan İlk ve Ortaokulu’nda da öğrencilere karne dağıttı. Bozbey burada da , öğrencilere “Yaz tatilini doya doya dinlenerek ve iyi değerlendirerek geçirin” tavsiyesinde bulundu. Öğrencilerle bol bol fotoğraf çektiren Başkan Bozbey, kitap alışkanlığı kazandırmak için Nadide Utku'nun Ay Kapısı adlı kitabını öğrencilere hediye etti ve yaz tatili boyunca en az üç kitap okuma sözü aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.