Sosyal girişimcilikte tasarım odaklı düşünmeyi öğrendiler

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı 2018 Yılı Teknik Destek Programı çerçevesinde fonlanan “Sosyal Girişimcilikte Tasarım Odaklı Düşünme” eğitimi, Nilüfer İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Nilüfer Belediyesi bünyesinde kurulan Nilüfer İnovasyon Merkezi’nde, eğitim çalışmaları devam ediyor. Nilüfer İnovasyon Merkezi’nde daha önce düzenlenen, “Nilüfer'de Sosyal Girişimcilik Ekosistemi Hayata Geçiyor” eğitiminin devamı niteliğinde fon almaya hak kazanan “Sosyal Girişimcilikte Tasarım Odaklı Düşünme Eğitimi” de geniş katılımla tamamlandı.
Eğitim Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2018 Yılı Teknik Destek Programı çerçevesinde gerçekleştirildi. Nilüfer İnovasyon Merkezi bünyesinde düzenlenen eğitime Nilüfer İnovasyon Merkezi çalışanları ve yereldeki potansiyel sosyal girişimci aktörlerle iş birliği yapan birimlerdeki belediye çalışanları katıldı.

Dr. Gül Çiçek Zengin’in verdiği eğitimde, katılımcılar, sosyal girişimcilik ve tasarım odaklı düşünme felsefesi kavramlarını öğrenerek Türkiye’deki ve dünyadaki iyi uygulamaları inceleme fırsatı buldular. Eğitim ile katılımcılara sosyal girişimlerde tasarım odaklı düşünme ve yöntemlerini kullanma becerileri aktarıldı.

Verilen eğitimle, uzun vadede vatandaş odaklı yeni hizmetlerin üretilmesi ve farklı görebilme yeteneğinin elde edilmesine katkı sağlanması hedefleniyor. Sosyal girişimcilikte tasarım odaklı düşünme sisteminin bir yerel yönetim kurumunda uygulanması ile diğer kamu kurumlarında ve tüm paydaşlarda farkındalık oluşturulması da eğitimin amaçlarından biriydi.

2 gün süren eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.