Side Kreş ve Gündüz Bakımevi kapılarını açtı


BURSA ARENA / Haber Merkezi
 
Çağdaş eğitim politikasıyla Bursa’da önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan Side Kreş ve Gündüz Bakımevi kapılarını açtı. Nilüfer’in Altınşehir Mahallesi’nde,  eğitim alanında yenilikçi ve özgür bireyler yetiştirmek amacıyla kurulan Side Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Side Kreş ve Gündüz Bakımevi kurucusu Side Bozbey,  çok sayıda davetli ile minik öğrenciler ve aileleri katıldı.
 
Çocukların iyi bir eğitim alarak ilkokula hazırlanacağı Side Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kızı Side Bozbey’in böylesine önemli bir alanda iş hayatına atılmasından dolayı gurur duyduğunu dile getirdi. Side Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin NİLVAK bünyesinde kurulduğunu kaydeden Bozbey, NİLVAK’ın kurulduğu günden itibaren hem eğitim hayatında hem de engellilerin yaşamsal alanlarında etkin rol alan, duyarlılık gösteren bir kurum olduğunun altını çizdi.

Açılışta duygusal anlar da yaşandı. Konuşması sırasında duygulanarak gözyaşlarına hakim olamayan Mustafa Bozbey, “Belediyenin bir açılışı ya da herhangi bir açılışta olsaydı birçok şey söyleyebilirdim ama şu an kelimeleri toparlamakta güçlük çekiyorum. Gerçekten kızımla gurur duyuyorum. İnanıyorum ki bundan böyle burada da bizleri, ailemizi gururlandıracak işler yapacaktır. Onu çok seviyorum. Buraya ailelerimizin emanet ettiği çocuklarımızı sevecek, onlara, öğretmenlerimizle birlikte en iyi eğitimi, gerçekten sevgiyi, saygıyı, iyi birey olmayı daha küçük yaşta öğretecekler.  Onların gelecekte iyi bir insan olmalarıyla birlikte bir dünya insanı olmaları konusunda küçük yaşta çaba göstereceklerine dair de hiç şüphem yok. Onun için ona ve öğretmenlerimize güveniyorum. Tekrar hayırlı olsun kızım, seni seviyorum” dedi.
 
“EN DOĞRU EĞİTİMİ VERECEĞİZ”
Side Kreş ve Gündüz Bakımevi sahibi Side Bozbey de yenilikçi anlayışla çocukların gelişimine katkı sağlayacaklarını söyledi. Side Bozbey, “NİLVAK eğitim kurumlarından aldığımız, NİLVAK Altınşehir Kreş ve Gündüz Bakım Evi’ni, Side Kreş ve Gündüz Bakımevi olarak yeni dönemde, yeni anlayışımızla, yeniliklerimizle ve değişmeyen Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak yolumuza devam ediyoruz. Kendimin de eğitimini aldığım ve dünya çapındaki okullardan edindiğim tecrübe ve gözlemlerden yola çıkarak bu birikimleri Side Kreş ile hayata geçirmek istedim. Oyun ve öğrenmeye dayalı anlayışımızla çocuklarımızın eğlenerek öğrenecekleri gruplarımızı tecrübeli öğretmenlerimizle oluşturduk. Birbirinden değerli sınıf öğretmenlerimiz ve alanlarında başarılı branş öğretmelerimizle sizlere yeni yüzümüzle ‘Merhaba’ diyoruz” diye konuştu.
 
En doğru eğitimi verecekleri konusunda iddialı olduklarının altını çizen Side Bozbey, “Dünya çocukları yetiştirmenin olmazsa olmazı yabancı dildir. Biz bunu İngilizce ile sınırlamayıp Fransızca ve Almancayı da hayata geçirdik. Hiç bir anaokulu ve kreşte olmayan müzik ve resim atölyemizde tüm öğrencilerimizin çalışmasını, yeteneği ve ilgisi doğrultusunda kendi bünyemizde özel eğitim vereceğimiz bir okul yarattık. Branş derslerimiz de tüm öğrencilerimizin içindeki yeteneği ortaya çıkaracak şekilde planlandı. 10 farklı branş dersini 10 farklı  öğretmenden almaya başladılar bile. Amacımız, çocuklarımızı hem ilkokula hazırlamak hem de asıl yetenekli oldukları dalların üstüne gitmek; kendine güvenen Atatürk bilincine, inkılaplarına sahip bireyler yetiştirmek” şeklinde konuştu.
Side Bozbey, “Side Kreş ve Gündüz Bakımevi bir Nilvak kuruluşudur. Kurucusu olan babam Mustafa Bozbey’in gerek bana eğitim verirken, gerekse her yaşımda bana aşıladığı Atatürk ilke ve inkılaplarını gelecek nesillere aktaracağıma söz veriyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.  

NİLVAK Genel Koordinatörü Erol Gürlek de “Bizim velilerden isteğimiz çocuklarınızı emanet ettiğiniz eğitim kurumuna güvenmeniz. Yabancı dille olan bağlılığa, onun gelişimine, sporda, kültürde, sanatta çocuğun alabileceği temel eğitimlere odaklanıp bunlarla birlikte yürümek lazım. NİLVAK ve Side Kreş ve Gündüz Bakımevi, ön yargının değil, özgürlüklerin, statükonun değil demokrasinin, kin ve nefretin değil sevgi ve saygının hakim olduğu kurumlar olarak sonsuza kadar  yürümeye devam edecek” dedi.
Side Kreş ve Gündüz Bakımevi Müdür Ayşe Gülsün Özgür de “Özgür ve yenilikçi hedeflerine ulaşabilmek adına bundan böyle yoluna Side Kreş ve Gündüz Bakımevi adı altında devam edecektir. Bizlere aydınlık bir Türkiye bırakan ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve  yarınlarımızın güvencesi Cumhuriyet ilkelerini yaşatmak hedefinden ayrılmadan aynı şekilde çağdaş bir eğitim politikası uygulayacak olan Side Kreş ve Gündüz Bakımevi, bugüne değin olduğu gibi çevreye duyarlı, hayvanlara saygılı, toplum bilincine sahip eşit, yansız ve paylaşımcı bireyler yetiştirme amacında” diye kaydetti.
Side Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin açılış kurdelesi Side Kreş ve Gündüz Bakımevi Kurucusu Side Bozbey, babaannesi Münevver Bozbey ve babası Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile kreş öğrencileri ve davetlilerle birlikte kesildi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.