Şehir içi ulaşımında gece mesaisi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa’da ‘modern ve kolay ulaşılabilir bir kent hedefiyle’ ulaşım faaliyetlerine öncelik veren Büyükşehir Belediyesi, raylı sistem hatlarında gece-gündüz çalışmalarını sürdürüyor.

BursaRay yolcu kapasitesini 280 binlerden 440 binlere çıkarmayı hedefleyen faaliyetler, gündüz metro seferlerinin aksamaması için gece saatlerinden sabah gün doğana kadar sürüyor.

Şehreküstü’den sonra sıra Osmangazi’de

Sinyalizasyon optimizasyon çalışmaları kapsamında, Şehreküstü bölgesindeki makas ve ekipman montajları tamamlanmak üzere. Sinyalizasyon ekipmanlarının da yurtdışından sevkiyatının devam ettiği belirtiliyor. Makas montaj çalışmalarının Kurban Bayramı sonrasında Şehreküstü’nün ardından Osmangazi bölgesinde devam edeceği ifade edildi. Bu nedenle bazı günlerde Acemler ile Şehreküstü arasında tren işletimi erken sonlanarak, bu bölgede otobüs aktarmalı işletim yapılacak. İşletimi etkileyen çalışmaların okullar açılana kadar tamamlanması bekleniyor.

Öte yandan Büyükşehir sınırları dahilinde raylı sistem ve otobüs işletmeciliği hizmetlerini yürüten BURULAŞ Genel Müdürlüğü de vatandaşların rahat ve güvenli şekilde yolculuk etmelerini sağlamak amacıyla, çalışma sistemleri ile ilgili periyodik bakım ve kontrollerini de eksiksiz yerine getiriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.